Ο Βαγγέλης Μανδρακός εκπροσώπησε το Δήμο Ρόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Βαγγέλης Μανδρακός εκπροσώπησε το Δήμο Ρόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Βαγγέλης Μανδρακός εκπροσώπησε το Δήμο Ρόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλες στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιορτάστηκε η 70η επέτειος από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Η επίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Yehudi Menuhin» του κεντρικού κτιρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ήταν μία πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, μετά από πρόταση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη.

Παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης ως εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρόδου Ευάγγελος Μανδρακός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ο Γιάννης Φραγκούλης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων στην Αθήνα, πολλοί έλληνες που διαμένουν στις Βρυξέλες, όπως επίσης και αρκετοί ξένοι.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία της Ρόδου, διαμέσου των αιώνων. Μία ιστορία που κυριαρχείται από την ελληνικότητα των Ροδίων και τους συνεχείς αγώνες τους για ελευθερία. Τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή των Ροδίων στους αγώνες της φυλής μας, αλλά και στον πολιτισμό , τις τέχνες τις επιστήμες αλλά βεβαίως και στην εθνική οικονομία μέσω του τουρισμού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ « Το χρονικό της ενσωμάτωσης» από την ομάδα «Αρχιπέλαγος» όπως επίσης και παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων των Βρυξελών. Συμμετείχαν οι Μουσικοί: Γιώργος Παραγυιός, Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης και Νίκος Χασάπης.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της Δωδεκανήσου από τη λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νικόλαο Χριστοφόρου. Η εκδήλωση είχε ένα ιδιαίτερο εορταστικό και πανηγυρικό χαρακτήρα τιμώντας αυτή την μεγάλη ημέρα για τη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη