Συγκλονιστικός Ιάλυσος, με τρομερή ανατροπή τον τίτλο στις κορασίδες! (φωτορεπορτάζ)

Συγκλονιστικός Ιάλυσος, με τρομερή ανατροπή τον τίτλο στις κορασίδες! (φωτορεπορτάζ)

Συγκλονιστικός Ιάλυσος, με τρομερή ανατροπή τον τίτλο στις κορασίδες! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 885 ΦΟΡΕΣ

Αν υποθέσουμε ότι το πρώτο φάιναλ φορ της σεζόν, αυτό των κορασίδων, ήταν τα …προεόρτια για όσες τελικές φάσεις θα επακολουθήσουν, τότε σίγουρα οι φίλοι του τοπικού μπάσκετ θα πρέπει να ετοιμάζονται για πολύ έντονες στιγμές!

Ο Ιάλυσος, που είχε τη συμπαράσταση των νεαρών και …θορυβώδων «Scorpions», σήκωσε την πρώτη κούπα της χρονιάς και μάλιστα όντας αήττητος. Ένας δραματικός τίτλος για την ομάδα της Ελένης Κυπραίου καθώς κατάφερε να κλέψει τη νίκη στον σπουδαίο τελικό του Βενετοκλείου με τρομερή ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο αφού ο Κολοσσός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι έως εκείνο το σημείο.

Οι οικοδέσποινες ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν ξεφύγει ακόμη και με +14 στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου όμως οι «ερυθροκίτρινες» έκαναν ένα μαγικό οχτάλεπτο! «Έπνιξαν» αμυντικά τον Κολοσσό και με πείσμα που χαρακτηρίζει τη στόφα ενός πρωταθλητή άρχισαν να κλείνουν την ψαλίδα, να ισοφαρίζουν στο 38’ με τρίποντο της απίθανης Ρούσου καταρρακώνοντας την ψυχολογία των αντιπάλων τους, και να παίρνουν προβάδισμα με δύο βολές από το «κρύο αίμα» της Αμπαζάι.

Ο τελικός ξεκίνησε πολύ νευρικά και για τις δύο ομάδες, με μεγάλη αστοχία και σωρεία λαθών σε άμυνα και επίθεση. Πρώτος βρήκε τον καλό του εαυτό ο Κολοσσός, έβγαλε όμορφες συνεργασίες και δικαίως βρέθηκε να προηγείται 11-21 και 17-28.

Ο Ιάλυσος με τις Δανελλάκη, Χούλη και Ρούσου μείωσε σε 23-28, παρά το γεγονός ότι η Αμπαζάι κάθισε από το 21’ στον πάγκο με τέσσερα φάουλ. Όμως τα ριμπάουντ ήταν ένα πρόβλημα για τις «ερυθροκίτρινες» και ο Κολοσσός με τις Παπαδοπούλου, Βαλάσκα να παίρνουν ένα σωρό επιθετικά, προηγήθηκε 45-31 στο 32’.

Ίσως έπρεπε να έρθουν αντιμέτωπες με το φάσμα βαριάς ήττας για να συνέλθουν οι αθλήτριες του Ιάλυσου. Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά το μάτι τους γυάλισε και με επιμέρους σκορ 22-3(!!) έφτασαν στη νίκη και στον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου για τη σεζόν 2017-18.

Με πέντε πόντους από την Καμπούρη, η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα (36-45) και εν συνεχεία οι Ρούσου, Αμπαζάι ανέλαβαν να φέρουν το ματς στα ίσια (47-47), δύο λεπτά πριν το τέλος. Στο 1.34’’ η Αμπαζάι με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στον Ιάλυσο και ο Κολοσσός έχασε διπλή προσπάθεια για την ισοφάριση. Η Ρούσου έκανε το πολύτιμο +4 περίπου μισό λεπτό πριν τη λήξη και ο Κολοσσός αναλώθηκε σε βιαστικές επιλογές για να γράψουν το τελικό 53-48 οι Δανελλάκη και Ιορδάνογλου με 1/2 βολές έκαστη.

Δεκάλεπτα: 8-9, 17-28(ημιχρ.), 31-39, 53-48

Διαιτητές: Αντωνίου, Μητσού

Ιάλυσος (Κυπραίου): Δανελλάκη 18, Χούλη 5, Καμπούρη 5(1), Ρούσου 11(1), Βολιτάκη, Χατζηδαβιτίδη 8, Αμπαζάι 6, Ασπρούδη, Βελή.

Κολοσσός (Μοσχοβάκος): Σκιαδά 6(1), Αμπελά 2, Πέρου 8(1), Ιορδάνογλου 4, Γκινίκα 4(1), Παπαθανασίου Α., Χατζηδάκη 4, Βαλάσκα 7, Παπαδοπούλου 13.

Η Ειρήνη Δανελλάκη πήρε τον τίτλο της Πολυτιμότερης Παίκτριας, καθώς από την αρχή της χρονιάς ήταν η ηγέτιδα του Ιάλυσου, αν και στο σημερινό τελικό η Ρούσου ήταν το «κλειδί» για την ανατροπή.

Η καλύτερη πεντάδα του F4, όπως ψηφίστηκε από τους προπονητές των ομάδων, αποτελείτο από τις Ειρήνη Δανελλάκη και Πάμελα Αμπαζάι του Ιάλυσου, την Γεωργία Γεωργαρά της ΕΑΚΑ, την Παρασκευή Παπαδοπούλου του Κολοσσού και την Βίκυ Αθανασοπούλου του Ιπποκράτη.

Τις απονομές στην τελετή λήξης έκαναν οι Φίλης Ξυπολιτάς (πρόεδρος της Γαλάζιας Ακαδημίας) στην ΕΑΚΑ, Γιώργος Τσέλιος (πρόεδρος ΑΟ Κολοσσός) στον Ιπποκράτη, Στέργος Στεργάκης (πρόεδρος ΓΑΣ Ιάλυσος) στον Κολοσσό και Ανδριάνα Μπαφίτη (πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής) στον πρωταθλητή Ιάλυσο.

Στα κορίτσια της πολύ ταλαντούχας καλύτερης πεντάδας την απονομή πραγματοποίησε ο κ. Σάββας Καλαθενός και στην MVP της διοργάνωσης το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος των γυναικείων τμημάτων του Ιάλυσου, Πανταζής Χούλης.

Ο μικρός τελικός

Την τιμητική τρίτη θέση κατέκτησε ο Ιπποκράτης, που ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του μικρού τελικού απέναντι στην ΕΑΚΑ.

Οι Κώες, με «αιχμή» την Αθανασοπούλου μέσα στη ρακέτα, ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ και μάλιστα είχαν ξεφύγει και με διψήφια διαφορά έως ότου οι Καλύμνιες μείωσαν σε 45-49 και 47-50.

Δεκάλεπτα: 14-7, 17-28(ημιχρ.), 29-41, 49-52

Διαιτητές: Θεοδοσίου, Τσατταλιού

ΕΑΚΑ (Τσακαλίδης): Γεωργαρά 19(1), Βαρδαούλη 14, Αργυρού, Σμαλιού Ε. 12, Μύτικα 4, Αξιώτη, Κυπραίου, Ζωγραφάκη.

Ιπποκράτης (Αργυρίου): Γκοτζάι 10, Γιαλλούση 8, Φρούντζα 8(1), Κουτρέτση Ξ., Κουτρέτση Ε. 2, Κιαπόκα, Κουντουριώτη 10, Καράμπελα, Μιλίκοβιτς, Αθανασοπούλου 14(2).

Ο πρώτος ημιτελικός

Εμφάνιση πρωταθλητή έκανε ο Ιάλυσος στον ημιτελικό απέναντι στον Ιπποκράτη καθώς προκρίθηκε με άνετη νίκη 61-33, με τις Δανελλάκη, Ρούσου και Χατζηδαβιτίδη να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων αλλά με όλη την ομάδα να παίζει συγκεντρωμένα στην άμυνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο πολύ νεανικός Ιπποκράτης δεν κατάφερε να αντέξει τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων και από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ πίσω στο σκορ (22-2).

Δεκάλεπτα: 22-2, 30-10(ημιχρ.), 51-24, 61-33

Διαιτητές: Φάκαρος, Βλάσσης

Ιάλυσος (Κυπραίου): Δανελλάκη 15(1), Χούλη 2, Καμπούρη 7(1), Ντογκούς 1, Ρούσου 12, Πετσοπούλου 7, Βολιτάκη, Χατζηδαβιτίδη 11(1), Αμπατζάι 4, Ντάσκα 2, Ασπρούδη, Βελή.

Ιπποκράτης (Αργυρίου): Γκοτζάι 4, Μιλίκοβιτς, Μουχατζίρη, Φρούντζα 2, Κουτρέτση Ξ. 6, Κουτρέτση Ε. 5(1), Κιαπόκα 7(1), Κουντουριώτη, Αθανασοπούλου 4, Αρβανιτάκη, Γιαλλούση 5, Καλούδη.

Ο δεύτερος ημιτελικός

Η περσινή κάτοχος του τίτλου, ΕΑΚΑ, παρέδωσε τα σκήπτρα της από τον ημιτελικό με τον Κολοσσό καθώς ηττήθηκε δύσκολα με 29-38.

Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά όμως η εξέλιξή του ήταν τόσο αμφίρροπη που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Στο 38’ η διαφορά ήταν στους τρεις πόντους υπέρ των «θαλασσί» όμως η Παπαδοπούλου είχε «σκεπάσει» τα καλάθια και κρατούσε τον Κολοσσό σε θέση ισχύος.

Καθοριστικό το καλάθι της Ιορδάνογλου που ουσιαστικά πέταξε την μπάλα πριν προσγειωθεί στο παρκέ από φάουλ και έβαλε και τη βολή.

Δεκάλεπτα: 9-10, 22-20(ημιχρ.), 25-26, 29-38

Διαιτητές: Αρνάς, Θεοδοσίου

ΕΑΚΑ (Τσακαλίδης): Γεωργαρά 12(1), Λαζαρή, Βαρδαούλη 8, Αργυρού, Μεϊμάρη, Σμαλιού Ε. 7, Τσουκαλά, Μύτικα, Αξιώτη, Κυπραίου 2, Σμαλιού Α., Ζωγραφάκη.

Κολοσσός (Μοσχοβάκος): Σκιαδά 5(1), Αμπελά, Κατταβενάκη, Πέρου 7, Ιορδάνογλου 4, Γκινίκα, Παπαθανασίου Μ., Παπαθανασίου Κ., Χατζηδάκη 2, Βαλάσκα 4, Ρακοπούλου, Παπαδοπούλου 16.

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα κι αύριο τα «3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια» στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Μικτή ΕΠΣΔ Κ16: Ώρα για κούπα!

Σαββατοκύριακο τίτλου βόλεϊ στους Παμπαίδες

Το πρόγραμμα των αναπτυξιακών τουρνουά μπάσκετ

Με 12 σκάφη οι «Παράκτιες Διαδρομές» του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Έτοιμος για… όλα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο Final Four της Α1 ΟΣΕΚΑ στον Βόλο!

Ο Όμιλος Mitsis εξόπλισε την αίθουσα ενδυνάμωσης του στίβου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Α' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Πήρε Ευαγγελίδη ο Ηρακλής Λάρδου