Τουρκική εφημερίδα ξεσπάθωσε για την παρέλαση στο Αγαθονήσι

Με αφορμή  δημοσίευμα στο kalymnos-news.gr «Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου» η τουρκική εφημερίδα Yenicag  με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο  «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …» αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εκδήλωση, με λεπτομέρειες από το δημοσίευμα.
Κάνει αναφορά στο Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελου Κόττορου και το Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και σε όσους κατέθεσαν στεφάνια, χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το kalymnosnews.gr.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους  Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας,  λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.
Κλείνοντας το προκλητικό του άρθρο, αναφέρεται στην αντίδραση του πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και για κάποιο συμβάν

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτες αναφέροντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και το όνομα του είναι γραμμένο στα τουρκικά.