Αθώος λόγω αμφιβολιών για υπόθεση σωματεμπορίας

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 56χρονος που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση σωματεμπορίας για την οποία κινήθηκε η ποινική διαδικασία μετά από καταγγελία που έκανε πριν οχτώ χρόνια μία 42χρονη από την Κέρκυρα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 56χρονος κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης που λήφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ειδικότερα, στον 56χρονο είχε επιβληθεί ομόφωνα ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή σε 48χρονο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.
Ωστόσο χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή έκρινε αθώο τον 56χρονο λόγω αμφιβολιών.

Ο κατηγορούμενος όσο και ο συνήγορός του επεσήμαναν στο δικαστήριο ότι η καταγγελία ήταν ψευδής και προσκόμισαν στο δικαστήριο έγγραφα που αποδείκνυαν πως ο 56χρονος λόγω αναπηρίας δεν δύνατο να είχε πράξει όλα όσα τον κατηγορούσε η 42χρονη η οποία μάλιστα ουδέποτε εμφανίστηκε (σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό) σε δίκη για την υπόθεση της. Απολογούμενος ο 56χρονος είπε χαρακτηριστικά: «Όλα όσα είπε είναι ψέματα, μάρτυς μου ο Θεός και δεν ξέρω γιατί πήγε να μου κάνει τέτοια ζημιά. Εμένα με κατέστρεψε»!

Ο 56χρονος πρόσθεσε πως η κοπέλα είχε δουλέψει στο κατάστημά του, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, ελάχιστα και μόλις 5-6 ημέρες.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 56χρονος διατηρούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα μπαρ σε χωριό της Ρόδου και εκεί εργαζόταν και η 42χρονη όπως επίσης και άλλες κοπέλες. Στις 25 Απριλίου 2010 εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου η 42χρονη και κατήγγειλε πως στη μία τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου 2010, ο 56χρονος την εξανάγκασε να μεταβεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος προκειμένου να ικανοποιήσει τη σεξουαλική επιθυμία του 46χρονου.

Η ίδια είπε πως τελικά ο 48χρονος δεν προέβη σε εξώγαμη συνουσία μαζί της, ενώ επιχείρησε ασελγείς πράξεις. Επίσης ο 56χρονος με το κλείσιμο του καταστήματος και κατά τη πληρωμή της 42χρονης την απείλησε, την εξύβρισε και της προκάλεσε σωματικές βλάβες για οικονομική διαφορά που συνέβη το ίδιο βράδυ.

Μετά την καταγγελία οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.
Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, ο 56χρονος φέρεται να δήλωσε ότι όλα οφείλονται στην άρνηση του ιδίου και της συζύγου του να καταβάλλει περισσότερα χρήματα στην καταγγέλλουσα.

Η 42χρονη προσελήφθη στις 20 Απριλίου 2010 στο μπαρ που διέθετε ο 56χρονος και από τις πρώτες κιόλας ημέρες άρχισε να διαφαίνεται η απληστία της, όπως είπε αφού συνεχώς πίεζε πελάτες να τη κεράσουν ποτό καθώς από αυτά έπαιρνε ποσοστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκνευρίζονται οι πελάτες και να φεύγουν από το μαγαζί και έτσι τέσσερις μέρες αργότερα ο 56χρονος είπε στη 42χρονη ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους. Η τελευταία ζήτησε να δουλέψει για τελευταίο βράδυ και εκείνος δέχτηκε.

Το βράδυ εκείνο της 24ης Απριλίου στο κατάστημα βρίσκονταν αρκετοί πελάτες και μετά από λίγη ώρα πήγε και ο 48χρονος ο οποίος αφού ήπιε ένα ποτό στο μπαρ δέχτηκε τη πρόταση της 42χρονης να καθίσουν σε τραπέζι, ακολούθησε η παραγγελία σαμπάνιας από τη καταγγέλλουσα για λογαριασμό του 48χρονου, ο οποίος όμως ακύρωσε τη παραγγελία την οποία βέβαια και δεν πλήρωσε.

Μετά το τέλος της βάρδιας και κατά τη πληρωμή, η 42χρονη – δήλωσε ο 56χρονος- ζήτησε να λάβει ποσοστά και επί της σαμπάνιας του 48χρονου, η σύζυγος του κατηγορούμενου δεν δέχτηκε να της δώσει και την επόμενη μέρα συνελήφθη λόγω της καταγγελίας της.

Πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και βέβαια ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με την 42χρονη δήλωσε από τη πλευρά του και ο 48χρονος πελάτης του καταστήματος.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 56χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τη καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ, ενώ ελεύθερος είχε αφεθεί και ο 48χρονος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.