Ανακοινώνονται τα έργα του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος

Ανακοινώνονται τα έργα του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος

Ανακοινώνονται τα έργα του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Τα έργα που έχουν εγκριθεί για την πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, και στην οποία έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Όπως έκανε γνωστό, χθες, ο Δήμαρχος, επικοινώνησαν μαζί του από το γραφείο του κ. Χαρίτση επειδή με την ιδιότητα του Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ήταν μέλος της Επιτροπής για το Ειδικό Πρόγραμμα το οποίο στην πρώτη του ανακοίνωση συμπεριέλαβε κάποια έργα σε μικρά νησιά.
Σημειώνεται ότι αφορά στην ένταξη νέων έργων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμος Ρόδου έχει υποβάλει πρόταση για έργα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, το ίδιο και το Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου και ευελπιστεί και έχει μία πρώτη ενημέρωση ότι σήμερα θα ανακοινωθούν κάποια από τα έργα και τις μελέτες που είχε υποβάλει.

Αυτές, ως γνωστόν, αφορούν στη Ροδιακή Έπαυλη, την επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου, την αποκατάσταση των πλακόστρωτων στη Μεσαιωνική Πόλη, το Δημαρχείο κ.α.

Εννοείται, βέβαια, ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα ωστόσο τον κάλεσαν να παρευρεθεί στη σημερινή συνάντηση που θα γίνει καταρχήν στο Υπουργείο και στη συνέχεια, στη 1:00 μ.μ., στη συνέντευξη τύπου.

Για το αναπτυξιακό συνέδριο
Αναφορά έκανε, χθες, ο κ. Χατζηδιάκος και στη συνεργασία που είχε αυτές τις ημέρες με το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται εδώ για την προετοιμασία του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Ρόδο το οποίο έχει ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τις 16 και 17 Απριλίου, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, πέρα των μεγάλων πολιτικών ζητημάτων του τόπου, που έχουν να κάνουν με το ΦΠΑ, το μεταφορικό ισοδύναμο, τα έσοδα των Δήμων κτλ., ο ίδιος είχε κάνει μία προεργασία για να θέσει και τα μεγάλα έργα υποδομών που χρονίζουν.

Αυτά έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο, όπως η νέα είσοδος της πόλης, η περιμετρική οδός, τα δίκτυα του Γαδουρά, η μία πλευρά προς Νότια Ρόδο που το πρόβλημα είναι οξύτερο αλλά και από τη Ρόδο προς τα Καλαβάρδα.

Και επειδή, όπως είπε, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές εκτός από τα 3,9 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για τον αγωγό μέχρι και την Κάλαθο, χρειάζονται άλλα 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον για να πάει ο αγωγός μέχρι τη Λαχανιά ή την Κατταβιά για να λύσουμε το πρόβλημα ύδρευσης στη Νότια Ρόδο. Επίσης, θα θέσει το θέμα του Εθνικού Θεάτρου και βέβαια το μεγάλο ζήτημα που έχει να κάνει με την προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη