Μοναδική εμπειρία σε ορεινά μονοπάτια

Με τη συμμετοχή δεκάδων… τολμηρών αθλητών κι αθλητριών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο αγώνας ορεινού δρόμου για όλους «Προφήτης Ηλίας 2018» με αφετηρία και τερματισμό το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ.

Ο συννεφιασμένος ουρανός αλλά και ο ισχυρός ανά διαστήματα της ημέρας νότιος άνεμος δεν επηρέασε τους πραγματικούς λάτρεις των αποστάσεων να ζήσουν την εμπειρία αυτήν και να διασχίσουν μονοπάτια χαραγμένα επί Ιταλοκρατίας σε μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος.

Τους αγώνες παρακολούθησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου αλλά και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης.

Η διοργάνωση αυτή αποτελούσε συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με έξι σωματεία που είναι τα: Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009, Α.Ο. Σταματίου, Γ.Α.Σ. Η Υγεία Ρόδου, Α.Σ. Νίκη Ρόδου, Α.Ε.Λ. Ηρακλής & Δ.Ε.Α.Σ. Δάφνη Ρόδου. Επίσης υπήρξε η υποστήριξη της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του ΕΛΑΦΟΣ Hotel, της Ασφαλιστικής Εταιρείας ERGO, της κοινοπραξίας σχολών οδηγών ΄΄ΡΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΙΣ’’, της Επιχείρησης  PANE DI CAPO, ενώ κοντά στον αγώνα ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής,  Σαλάκου και Απολλώνων . Ενεργό ρόλο είχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των προαναφερόμενων περιοχών συν αυτός της Διμυλιάς/Ελεούσας.  

 


Κατά τη διάρκεια των διαδρομών υπήρχαν σήμανση, σταθμοί ανεφοδιασμού, γιατροί, διασώστες αλλά και ασφάλιση για όσους έλαβαν μέρος. Χορηγοί ήταν το ξενοδοχείο Έλαφος, η ERGO Ασφαλιστική, η ΒΑΠ, το Pane di Capo, αλλά και εθελοντικές ομάδες, όπως είναι αυτή της Σαλάκου, του Παναγιώτη Σταυριά και οι Σαμαρείτες, καθώς επίσης η Euromedica, που διέθεσε το ασθενοφόρο του αγώνα.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και των κριτών στίβου από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, ώστε να υπάρχει η ασφάλεια σε όλες τις διαδρομές.

Οι νικητές ανά κατηγορία:
2700μ. Ανδρών
1) Σεΐτης Νικόλαος
2) Γιουντζεσόι Μουχαρέμ
3) Δέτσικας Ιωάννης

2700μ. Γυναικών
1) Γιάννη Ελένη
2) Λουκίσσα Παρασκευή
3) Πιννή Μαρία

2700μ. Αγοριών
1) Κοντάκος Παναγιώτης
2) Κοτσιάς Ηλίας
3) Αγγελής Νικόλαος

2700μ. Κοριτσιών
1) Ραχανιώτη Φωτεινή
2) Μουντεάν Λάουρα
3) Κυριακάκη Αναστασία

 


6700μ. Ανδρών
1) Πρέντζας Σωτήριος
2) Ζαμπούκας Γεώργιος
3) Γακιλέζος Κωνσταντίνος

6700μ. Γυναικών
1) Κάντζα Ιφιγένεια
2) Κάτρη Αικατερίνη
3) Καρακούση Χριστίνα

10.000. Ανδρών
1) Ποάλας Δημήτριος
2) Μπότσαρης Ελευθέριος
3) Παπαδημητρίου Τσαμπίκος

10.000μ. Γυναικών
1) Παπαδοπούλου Στεργιούλα
2) Λυκουρέση Μίνα
3) Τσαούση Νικολέτα