Κατασκευάζεται η πλωτή εξέδρα στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή της πλωτής ξύλινης εξέδρας στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, όπως μαρτυρά το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει σήμερα η «Ροδιακή».

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του προβλήτα που εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τα μικρά πλοιάρια και ημερόπλοια που ελλιμενίζονται στην θαλάσσια περιοχή.

Υλοποιείται από τον Δήμο Ρόδου έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε στη λαϊκή συνέλευση που είχε προηγηθεί πριν από μερικούς μήνες στον οικισμό, με την αμέριστη (οικονομική) συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αυτό το σημείο, έπειτα από τις άσεμνες φωτογραφίες ζεύγους Βρετανών στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, αμέσως μετά την τέλεση του πολιτικού γάμου τους.Είχε ακολουθήσει η άμεση αντίδραση της Μητρόπολης Ρόδου και η οριστική απαγόρευση -έπειτα από δεκαετίες ανοχής- της τέλεσης πολιτικών γάμων στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Παύλου, καθώς ούτως ή άλλως οι πόρτες του μοναστηριού παρέμεναν κλειστές σε τέτοιες περιστάσεις (μη ορθόδοξα μυστήρια).

Από την άλλη πλευρά, εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών και επιχειρηματιών, για την απώλεια 500-600 γάμων που τελούνται κάθε χρόνο στο γραφικό λιμανάκι της Λίνδου, με αποτέλεσμα να δοθεί η οριστική λύση της κατασκευής πλωτής εξέδρας, κάτι στο οποίο συνηγόρησαν οι τοπικές αρχές και αποδέχθηκε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος.

Με την ολοκλήρωση του ξύλινου προβλήματα, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτιμάται πως θα συνεχιστεί η ομαλή τέλεση πολιτικών γάμων στην περιοχή, ίσως με μικρές απώλειες για τη φετινή σεζόν λόγω ακυρώσεων, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε και της αβεβαιότητας που επικράτησε για ορισμένο χρονικό διάστημα.