Η κρέμα προσώπου περιείχε 69 γραμμάρια κοκαΐνης!

Σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 42χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη από λιμενικούς κατά την άφιξή του στο νησί μας, να κατέχει μέσα σε κρέμα προσώπου ποσότητα κοκαΐνης βάρους 69 γραμμαρίων.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του 42χρονου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε στις 18 Ιουνίου 2017 στις 11.30 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής. Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο πλαίσιο ελέγχου που διενήργησαν με σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο, εντόπισαν τον 41χρονο. Σε περαιτέρω έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει στο σακ βουαγιάζ του, ένα βαζάκι κρέμας καλλυντικών η οποία περιείχε δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 69 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο 42χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εξεταζόμενος από τους λιμενικούς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι την ποσότητα του την έδωσε άνδρας ονόματι «Κώστας» στην Αθήνα προκειμένου να την μεταφέρει στο νησί μας και να την παραδώσει στην είσοδο στο λιμάνι της Ακαντιάς σε κάποιο άτομο με το οποίο ο πρώτος είχε συνεννοηθεί. Για την μεταφορά αυτή ο 42χρονος θα ελάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ.