Ζήτησαν αποζημίωση για ψευδή ασθένεια στις διακοπές, αλλά τελικά πλήρωσαν την TUI

Πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 15.000 λιρών καλούνται να καταβάλλουν στην TUI 2 Βρετανοί που κατέθεσαν ψευδή ισχυρισμό ασθένειας σε διακοπές που «έκλεισαν» με τον μεγάλο τουρ οπερέιτορ στο Benidorm, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου.

Οι Chelsea Devine και Jamie Melling, 21 και 22 ετών αντίστοιχα από το Λίβερπουλ είχαν κάνει κράτηση για διακοπές 10 ημερών all inclusive στο Levante Beach Apartments με την Thomson (σήμερα TUI) το 2015 και ισχυρίστηκαν ότι κατά την 4η ημέρα της διαμονής τους αρρώστησαν.

Στήριξαν τον ισχυρισμό τους στο ότι η διατροφή τους και τα ποτά που κατανάλωσαν προέρχονταν αποκλειστικά από το ξενοδοχείο.

Όμως, οι ίδιοι είχαν ανεβάσει στα social media φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται χαρούμενοι ενώ υπέβαλαν τον ισχυρισμό ασθενείας το Μάιο του 2016, ένα χρόνο μετά, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 2.500 λιρών ο καθένας.

Ο δικαστής έκρινε ότι οι ισχυρισμοί τους παρότι έμοιαζαν πολύ εμπεριείχαν ανακρίβειες και ότι δεν συντάχθηκαν από τους ίδιους. Άλλο στοιχείο σε βάρος τους θεωρήθηκε η καθυστέρηση στη σύνταξη του ισχυρισμού ασθενείας αλλά και οι φωτογραφίες είχαν ανεβάσει οι ίδιοι στα social media στις οποίες εμφανίζονται να διασκεδάζουν.  

Εκπρόσωπος της TUI εξέφρασε την ελπίδα τέτοιες περιπτώσεις να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τουρίστες που σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο με στόχο να αποκομίσουν αποζημίωση.

Πηγή: tornosnews.gr