«Έπεσε» ξύλο επειδή έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας

«Έπεσε» ξύλο επειδή έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας

«Έπεσε» ξύλο επειδή έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3816 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση στο Μονομελές Εφετείο

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες 37χρονος και 46χρονος Ροδίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Μονομελές Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχαν με 54χρονο και τις οποίες έλυσαν με … μπουνιές, ενώ φεύγοντας από το σπίτι του, αφαίρεσαν και διάφορα έγγραφα.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Γενάρη του 2014 και χθες οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή αθώωσε τον 46χρονο και έκρινε ένοχο τον 37χρονο μόνο για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 46χρονος είχε επιχείρηση με χωματουργικές εργασίες και σε αυτήν απασχολούνταν ο 37χρονος αλλά είχε εργαστεί και ο 54χρονος.

Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να έχει να λαμβάνει από το αφεντικό του, το ποσό των 3.800 ευρώ ως αμοιβή για την εργασία που του έχει προσφέρει. Καθώς δεν του καταβάλλονταν τα χρήματα ο 54χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε τον 46χρονο στην επιθεώρηση εργασίας πριν από μερικές ημέρες.

Στις 29 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ δέκα λεπτά μετά τις 8, ο εργοδότης μαζί με τον 37χρονο επισκέφθηκαν σπίτι του τον 54χρονο, όπου σύμφωνα με την καταγγελία, με την βία αφού τον χτύπησαν του αφαίρεσαν ένα φάκελο που περιείχε έγγραφα και ένσημα του ΙΚΑ.

Ο 54χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και αφού προσήχθησαν, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Τόσο ο 46χρονος όσο και ο 37χρονος από τη πρώτη στιγμή αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται, παραδέχονται ότι επισκέφθηκαν στο σπίτι του τον 54χρονο προκειμένου όπως είπαν να τα βρουν. Όμως εκείνος ήταν μεθυσμένος τους εξύβρισε και αναγκάστηκαν να φύγουν. Μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο