Διεθνής διάκριση για τον ροδίτη ερευνητή-ιατρό Γεώργιο Σταματιάδη

Μεγάλη διεθνή διάκριση απέσπασε στο 100ο παγκόσμιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (100th Endocrine Society Annual Meeting), που διεξήχθη πρόσφατα στο Σικάγο των Η.Π.Α. ο Ροδίτης ερευνητής - ιατρός  Γεώργιος Σταματιάδης. 

Ειδικότερα, του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο για την καλύτερη εργασία στον τομέα Νευροενδοκρινολογίας & Υπόφυσης (Neuroendocrinology and Pituitary), αφού προηγουμένως η μελέτη του είχε προκριθεί μεταξύ των πέντε καλύτερων!   

Στο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, που απαριθμεί περισσότερα από 18.000 μέλη, συμμετείχαν 7.500 περίπου σύνεδροι από όλο τον κόσμο, ενώ παρουσιάστηκαν σ’ αυτό περισσότερες από 2.300 μελέτες, που κάλυπταν όλο το φάσμα της ενδοκρινολογίας. 

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης των μελετών του τομέα Νευροενδοκρινολογίας & Υπόφυσης συμμετείχαν καθηγητές ενδοκρινολογίας  μεγάλων πανεπιστημίων, διεθνούς κύρους, που έκριναν τις εργασίες με βάση την ποιότητά τους, την παρουσίασή τους, την επιστημονική ακρίβεια τους, την πρωτοτυπία τους και την επιστημονική απήχησή τους. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού ο Γιώργος Σταματιάδης, γιος του γνωστού δικηγόρου της Ρόδου Γιάννη Σταματιάδη και της Ελπίδας Σταματιάδη-Αλεξιάδη. 

Ο Γιώργος Σταματιάδης αποφοίτησε το 2013 με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια έγινε δεκτός ως ιατρός - ερευνητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του HARVARD  “Brigham and Women’s Hospital”, στη Βοστώνη των Η.Π.Α., όπου ασχολήθηκε για τρία (3) χρόνια σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, εκπονώντας παράλληλα τη διδακτορική διατριβή του, αλλά και δημοσιεύοντας άρθρα σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροδίτης γιατρός δεν έχει αρχίσει ακόμη ούτε καν την ειδικότητα της παθολογίας, που συνήθως προηγείται αυτής της ενδοκρινολογίας, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να διακριθεί, ανταγωνιζόμενος ενδοκρινολόγους και νευροενδοκρινολόγους εγνωσμένης αξίας. 

Μετά τη θητεία του ως ερευνητής στο HARVARD, o Γιώργος Σταματιάδης έγινε, πριν από λίγες μέρες, δεκτός από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «New Haven Health Bridgeport Hospital» του φημισμένου πανεπιστημίου του YALE των Η.Π.Α., για να αρχίσει τον ερχόμενο Ιούνιο την ειδικότητα της Παθολογίας. 

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Γιώργος Σταματιάδης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «θα συνεχίσει το ερευνητικό έργο του στον τομέα της νευροενδοκρινολογίας, συνεργαζόμενος με τον γνωστό διακεκριμένο και διεθνούς φήμης καθηγητή φαρμακολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ερευνητή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και συνεργαζόμενου ερευνητή του Harvard Medical School κ. Αχιλλέα Γραβάνη, πάνω σε ένα πρωτοποριακό αντικείμενο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς».