Η επιλεκτική  ευαισθησία του δημάρχου Ρόδου

Θα περίμενε κανείς από τον δήμαρχο Ρόδου να ξεσπαθώσει κατά πάντων και να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για την ανάδειξη και τον εξωραϊσμό του πάρκου του Ροδινιού, που αποτελεί παρροδιακή απαίτηση.

Αυτό απαιτούν οι πολίτες κι’ αυτό οφείλει να πράξει ο δήμαρχος. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο δήμαρχος βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος. 

Ενοχλήθηκε από την ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επειδή δεν αναφερόταν η συμβολή του δήμου Ρόδου στην προσπάθεια αυτή. Δεν θα κρίνουμε αν η δυσαρέσκεια αυτή είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη. (στις διπλανές στήλες δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του).

Ο κ. δήμαρχος όμως ενοχλήθηκε επίσης από το γεγονός ότι προβλήθηκε η ανακοίνωση ένταξης του έργου, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ποστάροντας μάλιστα και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Ροδιακής”.

Εγκαλεί δηλαδή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επειδή δημοσίευσαν την συγκεκριμένη ανακοίνωση και δεν φρόντισαν να την διορθώσουν, αναφερόμενα στις προσπάθειες του δήμου. Δυστυχώς ο κ. Χατζηδιάκος έχει πέσει στην παγίδα, που διαχρονικά έχουν πέσει αρκετοί προκάτοχοί του, αλλά και οι πολιτικοί γενικότερα.

Μόλις τα πράγματα ζορίσουν ή δεν πάνε όπως τα έχουν υπολογίσει φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης που παραπλανούν, παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν και πολλά άλλα! Και ο ίδιος, ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και προφανώς μάλλον θα το ξανασκεφτεί (εκτός κι’ αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες). 

Ο κ. δήμαρχος, όπως και όλοι οι αιρετοί σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, θα κριθούν από τον κόσμο για το έργο τους, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Εκεί θα πρέπει να προσανατολιστεί ο δήμαρχος Ρόδου αντί να αναζητεί εχθρούς και αντιπάλους. Ειδικά σε ότι αφορά την “Ροδιακή” η αναφορά του δημάρχου ήταν εντελώς ατυχής.

Διότι αν έμπαινε στον κόπο να ξεφυλλίσει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, αλλά και τις σελίδες της (ακόμα και χθες) θα διαπίστωνε ότι τυγχάνει της ανάλογης προβολής σε όλες τις δραστηριότητες και τις ανακοινώσεις του. Όχι γιατί... του κάνουμε χάρη, αλλά επειδή επιδιώκουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτού του τόπου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πάνω στο τραπέζι εδώ και δεκαετίες.

Την “Ροδιακή” όπως και την συντριπτική πλειοψηφία του ροδιακού λαού, δεν την ενδιαφέρει ποιός θα κάνει τις μελέτες και ποιός θα χρηματοδοτήσει τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη του πάρκου του Ροδινιού.

Αυτό που απαιτούν όλοι είναι να αποκτήσει επιτέλους το πάρκο του Ροδινιού, την παλιά του αίγλη και να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος για τους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού, για αναψυχή, διασκέδαση κ.λπ.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, να είναι σίγουρος ο κ. Χατζηδιάκος ότι κανένας δεν θα μπορέσει να κρύψει το έργο του!
Ως τότε ας πάψει να ανακαλύπτει εχθρούς, υπονομευτές και “λιβανιστήρια” διότι απλώς εκτίθεται.