HolidayCheck: Ρόδος και Κως «σαρώνουν» στις κρατήσεις

HolidayCheck: Ρόδος και Κως «σαρώνουν» στις κρατήσεις

HolidayCheck: Ρόδος και Κως «σαρώνουν» στις κρατήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Την πλήρη εικόνα των κρατήσεων, των διανυκτερεύσεων, αλλά και των εσόδων, ανά προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, από τις γερμανόφωνες αγορές, για το πρώτο δίμηνο του 2018, δημοσιεύει το Money-tourism.gr.

Κρήτη, Ρόδος Κως και Κέρκυρα, «σαρώνουν» στις κρατήσεις μέσω HolidayCheck, ενώ την έκπληξη φαίνεται να κάνει η Ζάκυνθος. Αντίθετα, πτωτικά κινούνται Μύκονος και Σαντορίνη.

Πιο αναλυτικά, η Κρήτη εμφάνισε αύξηση κρατήσεων 31% τον Ιανουάριο και 19% τον Φεβρουάριο, με ταυτόχρονη αύξηση εσόδων 32% και 21%, αντίστοιχα. Η Κέρκυρα είχε αύξηση κρατήσεων 44% και 43% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, και αύξηση εσόδων 51% και 48% αντίστοιχα.

Η Ρόδος εμφανίζει μια πιο ισορροπημένη εικόνα για το πρώτο δίμηνο, εμφανίζοντας αυξήσεις κρατήσεων 23% και 18% και αυξήσεις εσόδων 27%, τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Φεβρουάριο. Η Ζάκυνθος κάνει την έκπληξη με αυξήσεις κρατήσεων 70% και 43% και αύξηση εσόδων 74% και 82%, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αντίστοιχα και τους μεγάλους προορισμούς κλείνει η Χαλκιδική με αυξήσεις στις κρατήσεις 17% και 6% και εσόδων 20 και 15%.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ξεκάθαρα, η αύξηση των τιμών των πακέτων για Ελλάδα και η μείωση της διάρκειάς τους, καθώς όπως προκύπτει από τους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν, η ποσοστιαία αύξηση των εσόδων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των κρατήσεων, η οποία με την σειρά της είναι μεγαλύτερη της ποσοστιαίας αύξησης των διανυκτερεύσεων.

Δείτε τους πίνακες, ανά προορισμό:


Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό