Ξεκίνημα με τα Πολύαθλα στα διασυλλογικά

Σε… ρυθμούς διασυλλογικών πρωταθλημάτων στίβου κινούνται πλέον οι σύλλογοι, με την αρχή να γίνεται σε ομίλους για τα Πολύαθλα, τα σύνθετα αγωνίσματα των Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, γνωστά κι ως τρίαθλα. 

Στους αγώνες αυτούς με διοργανώτρια την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν αθλητές-αθλήτριες 12-13 ετών ως μια πρώτη καλή γνωριμία με τα αγωνίσματα του στίβου κάτω από συνθήκες συναγωνισμού πριν την ένταξή τους στην κατηγορία παρουσίας σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου και ο δεύτερος στις 19 Μαΐου. 
Κάποιες λεπτομέρειες για τους αγώνες:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα σωματεία της Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου με απεριόριστο αριθμό αθλητών – αθλητριών από  κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι για τους συμμετέχοντες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

ΕΤΗ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Συμμετέχουν μόνο οι αθλητές – αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 – 2006.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΑΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: 
1) Περιλαμβάνει δύο αγώνες  Πολυάθλων
2) Ημερομηνίες διεξαγωγής και τόποι διεξαγωγής: 
Α΄ Αγώνας: 31 Μαρτίου Σάββατο (όμιλος Ρόδου  - Σύμης)  Ρόδος  με ώρα έναρξης 9:30
31 Μαρτίου (όμιλος Λέρου – Πάτμου) Πάτμος- Λέρος 
31Μαρτίου (όμιλος Κω – Καλύμνου) Κως-Κάλυμνος
Β΄ Αγώνας: 19 Μαΐου (όμιλος Ρόδου  - Σύμης)  Ρόδος  με ώρα έναρξης 9:30
19 Μαΐου (όμιλος Λέρου – Πάτμου) Λέρος – Πάτμος
14 Απριλίου (όμιλος Κω – Καλύμνου) Κως -  Κάλυμνος 
Στον καθ’ ένα από τους δύο αγώνες της εαρινής περιόδου, οι αθλητές–τριες αγωνίζονται σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα:  Ένα δρόμο, ένα άλμα και μία ρίψη.

Α΄  ΑΓΩΝΑΣ :
Περιλαμβάνει έναν αγώνα Πολύαθλου για κάθε κατηγορία ΠΠ – ΠΚ Β΄. 

ΠΟΛΥΑΘΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄:
-60 ή 1.000 μ. (Οι αθλητές επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα) 
-Μήκος
-Μπαλάκι

ΠΟΛΥΑΘΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄:
-60μ. μ’ εμπόδια ή 1.000 μ. (Οι αθλήτριες επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα) 
-Ύψος 
-Σφαίρα

Β΄ ΑΓΩΝΑΣ:
Περιλαμβάνει έναν αγώνα Πολύαθλου για κάθε κατηγορία ΠΠ – ΠΚ Β΄.

ΠΟΛΥΑΘΛΟ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄:
-60μ. μ’ εμπόδια ή 1.000 μ. (Οι αθλητές επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα) 
-Ύψος
-Σφαίρα

ΠΟΛΥΑΘΛΟ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄:
 -60μ. ή 1.000 μ. (Οι αθλήτριες επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα) 
-Μήκος
-Μπαλάκι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι  δηλώσεις  συμμετοχής  των  αθλητών - τριών  για τον Α’ αγώνα θα  υποβάλλονται στο email: technicaldirector.segasdod@gmail.com το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 22:00. Για τον β΄ Αγώνα ισχύει 3 μέρες πριν πάλι στις 22:00. Μετά  την  παρέλευση  των συγκεκριμένων προθεσμιών  δεν θα  επιτρέπεται  καμία αλλαγή  και  για  κανένα  λόγο. Οι  αθλητές - τριες  πρέπει  να  οριστικοποιούν  τη συμμετοχή  τους  με αυτοπρόσωπη  παρουσία  στη  γραμματεία  των  αγώνων 45΄  λεπτά  πριν από τη  διεξαγωγή  του πρώτου κατά σειρά αγωνίσματός  τους.
Στις  δηλώσεις  συμμετοχής  των  συλλόγων  προς  τους  οργανωτές, πρέπει να  αναφέρεται για κάθε αθλητή –τρια: τα αγωνίσματα που θα συμμετέχει, το  ονοματεπώνυμο, το  έτος  γέννησης και ο  αριθμός  δελτίου εγγραφής  στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 
Τις  δηλώσεις  πρέπει  να  υπογράφουν  ο Πρόεδρος  και  ο Γεν. Γραμ- ματέας του  σωματείου.  Οι εκπρόσωποι των σωματείων πρέπει να έχουν μαζί τους τα αθλητικά δελτία των αθλητών – τριών (σφραγισμένα από τον ιατρό όπως ο νόμος ορίζει) για να τα παραδώσουν στη γραμματεία των αγώνων. Σε  αντίθετη  περίπτωση, δεν θα  γίνεται  δέκτη  η  συμμετοχή των  αθλητών - τριών  του  σωματείου. 
Για τη συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες απαιτείται υποβολή δήλωσης  συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.