Ηλ. Καματερός: Ψηφίστηκε η τροπολογία - STOP στις  παράνομες μεταφορές με οδηγό

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού για την επιβολή ελάχιστου μισθώματος στα Ι.Χ. με οδηγό που εκτελούν μεταφορικά έργο.

Με τη διάταξη αυτή και με την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το μίσθωμα, καθώς και την λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να δηλώνουν το έργο τους, μπαίνει τάξη στο άναρχο τοπίο και κλείνουν οι δρόμοι για φοροδιαφυγή και υφαρπαγή μεταφορικού έργου από τους επαγγελματίες του χώρου. 

Και μία απάντηση σε όσους διαστρεβλώνουν ηθελημένα ή από παραπληροφόρηση το περιεχόμενο των σχετικών ρυθμίσεων.  Με το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τις ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, δεν κλείνει καμιά επιχείρηση, αλλά υποχρεώνονται όλοι να έχουν άδεια (εφόσον δικαιούνται) και να λειτουργούν με διαφάνεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Βήμα - βήμα προχωράμε, τόνισε ο Ηλίας Καματερός, στον εκσυγχρονισμό και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις (και ρυθμίσεις) που έχει ανάγκη ο τόπος μας, κλείνοντας τους δρόμους στη φοροδιαφυγή, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό αλλά και την εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων από τις off shore και άλλες εταιρείες.