Δρομολογούνται οι διαγωνισμοί για Ροδιακή Έπαυλη και κτίριο Ακάβη

Δρομολογούνται οι διαγωνισμοί για Ροδιακή Έπαυλη και κτίριο Ακάβη

Δρομολογούνται οι διαγωνισμοί για Ροδιακή Έπαυλη και κτίριο Ακάβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 674 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο βήμα για ν’ ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για τα έργα της αποκατάστασης της Ροδιακής Έπαυλης και των κτιρίων Ακάβη, έγινε χθες με την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή για τη συγκρότηση των επιτροπών διεξαγωγής τους.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, καταρχήν, τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού και την έγκριση των αποτελεσμάτων κλήρωσης για τη γεωτεχνική μελέτη και έρευνα για τη Ροδιακή Έπαυλη. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, πρόκειται για την προκαταρκτική εργασία που πρέπει να γίνει προκειμένου να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του εμβληματικού αυτού κτιρίου της Ρόδου.

Επίσης χθες, συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού και εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα κλήρωσης για το έργο της αποκατάστασης των κτιρίων Ακάβη. Δηλαδή, πριν να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό, πρέπει να ορίσουν τις επιτροπές οι οποίες είναι αναγκαίες και είναι εκείνες που θα διενεργήσουν τον διαγωνισμό αυτό αφού πλέον όλοι οι διαγωνισμοί είναι ηλεκτρονικοί, γίνονται μέσω υπολογιστή και ο υποψήφιος ανάδοχος του έργου μπορεί να λάβει μέρος απ’ οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Επίσης, χθες, η Οικονομική ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό όπως το εισηγήθηκε η Επιτροπή διαγωνισμού για τη διαχείριση και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου. Ακόμα, ψήφισαν τους όρους, τις τεχνικές προδιαγραφές και τη διεξαγωγή συνοπτικού διαγωνισμού για τις μελέτες ωρίμανσης για την κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, πρέπει να κατασκευαστεί νέο κύτταρο στο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου διότι το κύτταρο που υπάρχει τείνει να κορεστεί και πρέπει να προβλεφθεί νέο κύτταρο στο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου.

Για τις παραλίες
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Διακοσταματίου, είπε ότι προχωράει πολύ καλά η υπηρεσία με την καταβολή των χρημάτων για την εκμετάλλευση των παραλιών. Ως γνωστόν, η συνολική δημοπρασία για το έτος 2018 υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα προτιμησιακά και το 70% που αναλογεί στο Δήμο (σ.σ. το 30% πάει στην ΚΥΔ), αντιστοιχεί σε έσοδο ύψους 1.050.000 για το Δήμο.

Όταν όμως η ΚΥΔ διεξάγει τις δικές της δημοπρασίες για τις παραλίες που διαχειρίζεται εκείνη, στα ταμεία του Δήμου θα εισρεύσει το 50%. Από 1η Απριλίου, λοιπόν, ξεκινούν οι δικές της διαδικασίες που αφορούν τις παραλίες της Λίνδου, της Λάρδου, του Φαληρακίου, του Αφάντου (σ.σ. ένα μέρος) και των Κολυμπίων.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης