Γ. Κορωναίος: Έτος ορόσημο για την προσχολική αγωγή

Γ. Κορωναίος: Έτος ορόσημο για την προσχολική αγωγή

Γ. Κορωναίος: Έτος ορόσημο για την προσχολική αγωγή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Έτος-ορόσημο για τη Διεύθυνση Προσχολικής αγωγής, χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κορωναίος το 2018.

Όπως εξηγεί σε δηλώσεις του, φέτος έχουμε σωρεία νομοθετημάτων που αφορούν στην προσχολική αγωγή. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα ως προς τη σύνταξη κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών, κάτι που έχει ψηφιστεί ομόφωνα, έχει σταλεί για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και περιμένουν την έγκρισή του και τη συνέχεια την ανάρτηση και τη δημοσίευσή του.

Μόλις γίνει αυτό, υποχρεούνται να φέρουν άλλη εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα ψηφίσει τα κριτήρια μια και, για πρώτη φορά, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων θα μοριοδοτούνται και θα κατατίθενται με σειρά προτεραιότητας με βάσει των μορίων που έχει συλλέξει ο καθένας.

Όπως είπε ο κ. Κορωναίος, πρόκειται για μία επίπονη διαδικασία και μπαίνουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και πάνω σ’ αυτά θα μπορέσουν να ορίσουν τα μόρια που παίρνει ο καθένας.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη διαδικασία που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και όλα αυτά βάσει της νομοθεσίας θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα 10-31 Μαΐου, στο Δήμο πρέπει να είναι έτοιμοι τότε να δεχθούν πάνω από χίλιες αιτήσεις, να τις αξιολογήσουν και να τις μοριοδοτήσουν. Μάλιστα, περιέγραψε τη διαδικασία όπως αυτή του ΑΣΕΠ.

Ένα ακόμη θέμα που μας αφορά είναι η υποχρεωτική ένταξη των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία και σε συνεργασία με την Α’ βάθμια εκπαίδευση θα δουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί στην περιοχή μας διότι αυτό γίνεται ύστερα από τη συνεργασία αρκετών φορέων και την έκδοση σχετικής απόφασης του περιφερειακού διευθυντή.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, στους παιδικούς σταθμούς της Ρόδου, από ένα πρώτο έλεγχο που έκαναν, από τα παιδιά που φιλοξενούνται φέτος περίπου τα 450 είναι τετράχρονα.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων