Χωρίς κράνος οδηγούν αρκετοί στα Δωδεκάνησα

Αυστηροί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και στην περιοχή μας για την παράβαση της εβδομάδας που ήταν η «οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος» και βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις στη Δωδεκάνησο!

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 19 έως τις 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Έτσι την προηγούμενη βδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Στο πλαίσιο αυτό, από 465 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 1.376 οχήματα και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους. Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Κρήτης όπου βεβαιώθηκαν 329, στην Αττική 256, στη Μεσσηνία 66, στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης 49 και στα Δωδεκάνησα 49.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.