Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η άσκηση ετοιμότητας πυρόσβεσης – διάσωσης με την κωδική ονομασία  «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018».

Στην άσκηση συμμετείχε εκτός του Πυροσβεστικού Σώματος, το ΕΚΑΒ και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, ενώ παραστάθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος και υπήρχε αντιπροσωπεία από την Ελληνική Αστυνομία με τον επικεφαλής της Α’ Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Καλιωράκη, το Δήμο Ρόδου, με τον επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Αργύρη και παρόντα το Σάββα Καραταπάνη, διευθυντή του ΕΚΑΒ Ρόδου. 


Η άσκηση έγινε στις 9.30 χθες το πρωί, σε χώρο ημιτελούς ξενοδοχείου στο 1ο χλμ. Ρόδου Καλλιθέας και σκοπός της ήταν η πρακτική εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων και συναρμοδίων φορέων σε συμβάν που αφορά καταρρεύσεις εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας.

Εντάσσεται δε στα πλαίσια της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της βελτίωσης της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας. Είναι ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. 

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πραγματική αποτύπωση αυτής, αλλά και κατά την αξιολόγησή της,  επετεύχθη σε ικανοποιητικό  βαθμό ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης. 
Τέλος ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Αντιπύραρχο κ. Ιωάννη Τσιτσικά, και τους συμμετέχοντες πυροσβέστες στην άσκηση και επισήμανε τη διαρκή συνεργασία και επαγρύπνηση που οφείλουν να δείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.