Σε ροδίτικη εταιρεία τα  ξενοδοχεία στον Προφήτη Ηλία

Ο μοναδικός πλειοδότης, η «Εταιρία Ανάπτυξης Ορεινής Ρόδου», ντόπιων συμφερόντων, αναδείχθηκε εκμισθωτής των εγκαταστάσεων στον Προφήτη Ηλία κατά το διαγωνισμό που έλαβε χώρα χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, χθες, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία του διαγωνισμού για τα κτίρια «Έλαφος», «Ελαφίνα» και «Ελαφάκι» στον Προφήτη Ηλία, από την τριμερή επιτροπή που είχε οριστεί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιώργο Κακούλη.

Ως γνωστόν, υπήρξε μόνο μία συμμετοχή στον διαγωνισμό που ήταν η παραπάνω Εταιρία η οποία εκπροσωπείται από τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, δηλαδή τον μέχρι σήμερα διαχειριστή των εγκαταστάσεων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η εκμίσθωση κατοχυρώθηκε, βέβαια, ελλείψει άλλου ενδιαφερομένου, με την τιμή εκκίνησης, δηλαδή 10% επί του ετήσιου τζίρου.

Όσο για τα επόμενα βήματα, τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΡΜΑΕ για τα διαδικαστικά, δηλαδή την κατακύρωση του διαγωνισμού και εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΡΜΑΕ και τον πλειοδότη.

Με αφορμή τον διαγωνισμό αυτό, δήλωσε ο κ. Κακούλης: «Είναι μία απόδειξη ότι η ΔΕΡΜΑΕ και ο Δήμος Ρόδου διενεργούν ανοιχτούς διαγωνισμούς με δικαίωμα συμμετοχής οποιουδήποτε και με διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μακάρι να προσέρχονταν περισσότεροι. Η παραπληροφόρηση ότι ο Δήμος Ρόδου ξεπουλάει πρέπει να σταματήσει».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η μίσθωση θα είναι εικοσαετής, περιλαμβάνει και το ακίνητο με την ονομασία «ΕΛΑΦΑΚΙ» για τη χρήση ως επιχείρηση μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος ή οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων ή επιχείρησης αναψυχής μετά ή χωρίς παιδότοπο.

Το ελάχιστο προσφερόμενο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί των κάθε είδους ακαθαρίστων εσόδων από τη λειτουργία των χώρων, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων αυτό των διακοσίων εξήντα χιλιάδων Ευρώ (€ 260.000,00).