Οδός Αναστασίου Αλιφέρη θα ονομαστεί παραλιακός δρόμος της Τήλου

Οδός Αναστασίου Αλιφέρη θα ονομαστεί παραλιακός δρόμος της Τήλου

Οδός Αναστασίου Αλιφέρη θα ονομαστεί παραλιακός δρόμος της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Στον κεντρικό παραλιακό πεζόδρομο της Τήλου θα δοθεί το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου της που ταυτίστηκε με το νησί περισσότερο από τον καθένα, του Τάσου Αλιφέρη, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά την προχθεσινή της συνεδρίαση.

Ως γνωστόν, η Επιτροπή αυτή, επικυρώνει τις αποφάσεις των τοπικών οργάνων που έρχονται ως εισηγήσεις. Έτσι, κατά τη συνεδρίασή της προχθές, επικύρωσε την εισήγηση της Δημάρχου Τήλου κας Μαρίας Καμμά, ο κεντρικός παραλιακός πεζόδρομος του νησιού να ονοματιστεί στη μνήμη του Τάσου Αλιφέρη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κακούλη ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή της Αποκεντρωμένης ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ αλλά είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας του Δήμου της Ρόδου, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Επίσης, η Επιτροπή επικύρωσε την εισήγηση του τοπικού συμβουλίου Μανδρακίου Νισύρου να ονοματιστεί οδός στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παπαδέλια ο οποίος ήταν αυτοδίδακτος τεχνίτης στην κατασκευή της λύρας αλλά και στα βοτσαλωτά δάπεδα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εντός του Απριλίου που αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Ρόδου, αναμένεται να εξεταστούν οι εισηγήσεις για να ονοματιστούν οδοί στη μνήμη των επί χρόνια βουλευτών Δωδεκανήσου Τάσου Καραμάριου και Γιώργου Χιωτάκη, αλλά να δοθεί και στον βρεφονηπιακό σταθμό Αφάντου το όνομα του δωρητή του οικοπέδου όπου χτίστηκε, Βασίλη Τριανταφύλλα.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Τήλου, ύψους 2,08 εκατ. ευρώ

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την πρώτη τηλεκπαίδευση το 1998 στην Τήλο