Νεανίδες: Με κόσμο στο πλευρό της  η ΕΑΚΑ!

Με τη συμμετοχή των ΕΑ Καλύμνου, ΟΦ Ηρακλείου, Αιγέα Χίου και Αιόλου Μυτιλήνης ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Γ’ Όμιλος) στο πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».

Οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο Final 6 της Αιδηψού, αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τον Αίολο Μυτιλήνης, τον Αιγέα Χίου και τον ΟΦΗ.
Με τη στήριξη των Καλυμνίων Αττικής!

«Η Ένωση Καλυμνίων Αττικής υποστηρίζει την ομάδα νεανίδων της ΕΑΚΑ, πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, στη συμμετοχή της στη Β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2017- 2018.

Ειδικότερα, η Ένωση ανέλαβε τη μετακίνηση της ομάδας στην Αττική και διαμεσολάβησε ώστε να εξασφαλιστεί η εστίαση των αθλητριών με την καθοδήγηση διατροφολόγου.
Καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν ένα δυναμικό παρόν!» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το υπέροχο γήπεδο και η θλιβερή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα
Το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία σε αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος καθώς εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το γήπεδο πήρε το όνομα Σοφία Μπεφόν εις μνήμην της 35χρονης Φαληριώτισσας γιατρού που τον Ιανουάριο του 2001 είχε μεταβεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Πάτμο για επείγουσα αεροδιακομιδή ενός 75χρονου ασθενούς που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Κατά την επιστροφή, πάνω από την περιοχή του Σουνίου, το ελικόπτερο συγκρούστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας λόγω εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης, ο νοσηλευτής, η γιατρός και ο ασθενής από την Πάτμο σκοτώθηκαν ακαριαία.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
Σήμερα
«Σ. Μπεφόν» (15.00’) ΟΦΗ – Αιγέας
«Σ. Μπεφόν» (17.00’) ΕΑΚΑ – Αίολος

Αύριο
«Σ. Μπεφόν» (14.00’) Αίολος – ΟΦΗ
«Σ. Μπεφόν» (16.00’) Αιγέας – ΕΑΚΑ
Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου
«Σ. Μπεφόν» (14.00’) ΟΦΗ – ΕΑΚΑ
«Σ. Μπεφόν» (16.00’) Αίολος – Αιγέας.