Δρομολογείται το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή «Λειβάδα» Αρχαγγέλου

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με το προεδρείο του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Αρχάγγελος». Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου Αργύρης Αργυρού και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέργος Παρδαλός.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση από το Δήμο της κατασκευής κατάλληλων χώρων άθλησης στη ΔΚ Αρχαγγέλου, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου.

Η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ σχέδιο για την κατασκευή 11 σχολείων και 2 γυμναστηρίων, προϋπολογισμού €26.000.000. Στο σχέδιο αυτό όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχει συμπεριληφθεί το νέο Γυμνάσιο & Λύκειο Αρχαγγέλου, καθώς και νέο Κλειστό Γυμναστήριο, τα οποία θα κατασκευασθούν σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή «Λειβάδα». Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται η ανακοίνωση για την ένταξη του Δήμου Ρόδου στο πρόγραμμα.

 

 

Ωστόσο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι σε περίπτωση που υπάρχει αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την πρόταση του Δήμου Ρόδου για υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ, η Δημοτική Αρχή έχει την πρόθεση να προχωρήσει με τη διαδικασία της μελέτης/κατασκευής εντός του οικοπέδου στη «Λειβάδα», αναζητώντας κατάλληλες εναλλακτικές πηγές για τη χρηματοδότηση του έργου, είτε από πόρους της Περιφέρειας, είτε μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ή και από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ο κος. Χατζηδιάκος ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» στους αύλειους χώρους των σχολείων, ενώ δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να επισπευστούν οι διαδικασίες τόσο για την επισκευή του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης, όσο και για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5x5 στη περιοχή «Λειβάδα».

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή υλοποεί με αποφασιστικότητα ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε κάθε ενότητα εκμεταλλευόμενη όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Το Κλειστό στη «Λειβάδα» είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει διέξοδο στην αθλούμενη νεολαία της Αρχαγγέλου».