Δυναμικά ξεκίνησε για τη Ρόδο η τουριστική περίοδος

Στα ύψη εκτινάχθηκε η τουριστική κίνηση το μήνα Μάρτιο στη Ρόδο όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Η κίνηση σχεδόν εξαπλασιάστηκε το μήνα που πέρασε καθώς από την καταγραφή των στοιχείων αυτών προέκυψε ότι έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί 9.146 τουρίστες έναντι 1.461 τον ίδιο μήνα πέρσι. Το ίδιο χρονικό διάστημα αναχώρησαν από τη Ρόδο 1.228 άτομα ενώ πέρσι αναχώρησαν 661 άτομα.

Συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου διακινήθηκαν το Μάρτιο 10.527 τουρίστες ενώ το Μάρτιο του 2017 είχαν διακινηθεί 2.122, με τη Fraport να καταγράφει αύξηση στη διακίνηση επιβατών σε ποσοστό περίπου 400%!

Η αλματώδης αύξηση στην κίνηση του μήνα που πέρασε οφείλεται στο Πάσχα των Καθολικών που «έφερε» στο νησί χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν τις πασχαλινές διακοπές τους στη Ρόδο.

Πρώτοι στην κατάταξη της λίστας των τουριστών βρίσκονται οι Ισραηλινοί και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ενώ τουρίστες είχαμε το Μάρτιο και από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία και τη Γαλλία. Συνολικά οι υπηρεσίες του αεροδρομίου εξυπηρέτησαν 124 αεροσκάφη με τα οποία ήρθαν και έφυγαν οι επισκέπτες μας.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού και αυτή κατέγραψε αύξηση αφού σύμφωνα με τα στοιχεία διακινήθηκαν μέσω του “Διαγόρας” 62.905 άτομα έναντι 59.892 πέρσι διαμορφώνοντας αύξηση σε ποσοστό 5%.

Συνολικά το μήνα που πέρασε διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο της Ρόδου, 73.432 άτομα έναντι 62.014 το Μάρτιο του 2017 με την αύξηση να έχει διαμορφωθεί στο 18,4%.