Β' κατηγορία: Στις 29 Απριλίου το ξεκίνημα στα μπαράζ ανόδου

  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας θα ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου, στα οποία θα λάβουν μέρος οι δευτεραθλήτριες ομάδες των τριών ομίλων. Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου, στις 21 και 22 του μήνα θα δώσουν τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα αρχίσουν οι αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας ανόδου.

Προς το παρόν, η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει θέση στα μπαράζ είναι ο Ευκλής (2ος όμιλος). Στον 1ο όμιλο,  η Τήλος και ο Άγιος Ισίδωρος περιμένουν πρωτίστως την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τύχη του διακοπέντος αγώνα της δεύτερης με τον Ηρακλή στη Λάρδο, ενώ στον όμιλο Νήσων, τα πάντα θα κριθούν στα εναπομείναντα δύο εξ αναβολής παιχνίδια, ΑΕ Κως-Βαθύ και Καλυμνιακός-Αναγέννηση Ασφενδιού. Η ΑΕ Κως έχει προβάδισμα δύο βαθμών και  είναι το απόλυτο φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα, συνεπώς ως το πλέον πιθανό σενάριο μοιάζει η κατάληψη της δεύτερης θέσης από τον Καλυμνιακό.
 Υπενθυμίζεται, πως το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ είναι το ίδιο με το αντίστοιχο  περσινό. Οι τρεις ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη εντός κι εκτός έδρας, μ’ εκείνη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς να προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία. Τα παιχνίδια θα γίνονται Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, εκτός κι αν επιβάλλουν κάτι διαφορετικό οι ανάγκες των μετακινούμενων σωματείων.