Ζητείται η αναβάθμιση του  Λιμενικού Φυλακίου στο Αγαθονήσι

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ζητά την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Αγαθονησίου σε Λιμενικό σταθμό.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Το Λιμενικό Φυλάκιο Αγαθονησίου στελεχώνεται με αποσπάσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανά μήνα από όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και την έλλειψη συνέχειας στο έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ευαίσθητη αυτή περιοχή απαιτεί μόνιμη δύναμη, μέσα και εξοπλισμό ώστε να αντιμετωπίζονται τα δύσκολα περιστατικά τα οποία λαμβάνουν χώρα.

Στο νησί υπάρχει μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα όλο το έτος η οποία είναι καθημερινή κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Επίσης την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει σύνδεση και με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα προηγούμενα χρόνια το νησί επλήγη σε μεγάλο βαθμό από το κύμα των μεταναστών.

Επίσης μετά τα τελευταία γεγονότα με τη γείτονα χώρα η αναβάθμισή του σε Λιμενικό Σταθμό θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους οι οποίοι νιώθουν παραμελημένοι.

Ο Δήμος Αγαθονησίου το ζητά επιτακτικά και θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για το νησί. Μέχρι τώρα έχει βοηθήσει στη στέγαση και την καλή λειτουργία του Φυλακίου και το ίδιο υπόσχεται να κάνει και στο μέλλον με την αναβάθμισή του σε Λιμενικό Σταθμό.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε όπως εξετασθεί η δυνατότητα αναβάθμισής του σε Λιμενικό Σταθμό μόνιμα στελεχωμένο με ανάλογη υπηρεσιακή δομή και οργάνωση για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής».