Βετεράνοι Ρόδου / Διαγόρα: Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Η τέχνη τους συνεχίζει να αντέχει στο χρόνο, η εικόνα τους στο χορτάρι επιμένει να ξυπνά τη νοσταλγία άλλων, ποδοσφαιρικά πιο όμορφων εποχών και είναι πραγματικά κρίμα που κάθε χρόνο οι πρόθυμοι να θυμηθούν και  να νιώσουν παλιοί, όπως και οι νέοι, που όλοι και κάτι έχουν να διδαχθούν, είναι τόσοι λίγοι.  

Οι φίλαθλοι που τίμησαν με την παρουσία τους το παραδοσιακό φιλικό παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής ανάμεσα στους παλαίμαχους της Ρόδου και του Διαγόρα ήταν και πάλι λίγοι και η αλήθεια είναι πως για τον αριθμό όλων αυτών που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης, πολλοί δεν ήταν ούτε οι πρωταγωνιστές.  
 


Αλεξανδρίδης, Σάρλης, Ρουτζιέρης, Κουγκράς, Κακλαμάνος Λ., Μπακαρής, Παντίδος, Κάππος, Βελής, Παπαδιός, Πεταυράκης, Αγγελόπουλος, Χατζησταμάτης, Σπανός και Πέρος για λογαριασμό του Διαγόρα, Μπιλιάς, Κάβουρας, Κρητικός, Φτάκλας, Σταυρής, Ζουρούδης, Μαυρομούστακος, Φαλτσέτας, Κυπριώτης, Γιαννουκάς, Πανάγος, Κώττης, Καραντάνης και  Χαλκιάς για τη Ρόδο, έδωσαν μία όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση, θυμίζοντας σε όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπήθηκαν, ανεξαρτήτως της εποχής που έπαιξαν.
 


Το χθεσινό φιλικό εξελίχθηκε σε θρίαμβο των «ελαφιών», που με το υπέρ τους 7-1 πέτυχαν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους στην ιστορία του θεσμού. Τα τέρματά τους σημείωσαν οι Κώστας Ζουρούδης (12’, 31’), Λευτέρης Μαυρομούστακος (48’, 58’, 70’) και Αλέκος Κακλαμάνος (50’, 68’). Για τον «γηραιό» σκόραρε ο Πέτρος Ρουτζιέρης στο 29’.
 


Στο ξεκίνημα του αγώνα, τον οποίο παρακολούθησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κάλλιστος Διακογεωργίου και Μιχάλης Μπαριανάκης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παλαίμαχων που «έφυγαν» από τη ζωή.
 


Σημειώνεται, πως το παρών στο γήπεδο έδωσε ο παλιός άσος της Ρόδου, Κώστας Ανδρουλής, ο οποίος ήρθε από την Κω. Tον αγώνα διαιτήτευσε ο Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο οποίος είχε βοηθούς τους Πολύκαρπο Αναστασόπουλο και Κώστα Δημητριάδη.