Αναχωρεί σήμερα από την Τήλο ο πρωθυπουργός

Σήμερα αναχωρεί από την Τήλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η δήμαρχος, Μαρία Καμμά, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του νησιού υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό με μεγάλη αγάπη και τους έχει προκαλέσει εντύπωση η απλότητά του.
«Είναι πολύ απλός, φιλικός, προσιτός, μιλά με όλους ακόμη και με τα παιδιά. Τα παιδιά του παίζουν στην πλατεία του νησιού με τα παιδιά των κατοίκων μέχρι αργά το βράδυ».

Αναφερόμενη στην επίσκεψή του στη δομή προσφύγων, η δήμαρχος είπε ότι ήταν συγκινητική.

Τα παιδιά, του προσέφεραν μια ζωγραφιά με την υδρόγειο, μια ζωγραφιά -που όπως ομολόγησε- είχε κάνει και ο ίδιος σε μικρή ηλικία και τους έδωσε δώρα.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα του νησιού, είπε ότι του ετέθησαν από τον Δήμο Τήλου τα θέματα της συγκοινωνίας και της ιατρικής περίθαλψης.

«Όχι ότι δεν έγιναν σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση στα θέματα αυτά» τόνισε η δήμαρχος, “ωστόσο απαιτούνται και άλλα”.

Επίσης στον πρωθυπουργό ετέθη και το μεταφορικό ισοδύναμο, με τον Δήμο Τήλου να ζητά αυτό να μην αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες.

«Ας μείνουν έξω σε πρώτη φάση τα εμπορεύματα, είπε, και ας επεκταθεί το μέτρο και στους μη μόνιμους κατοίκους».

Γενικά, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα κεφάτος ανήμερα το Πάσχα. Συνομίλησε με τους στρατιώτες, τους ρώτησε από πού είναι με τι ασχολούνται στην πολιτική τους ζωή και γενικά είχε έναν χαλαρό και ανθρώπινο διάλογο μαζί τους. Μάλιστα επιθέωρησε και το σούβλισμα των αρνιών και των κοκορετσιών, το οποίο η διοίκηση του στρατοπέδου ανέθεσε σε έναν οπλίτη από τη Λιβαδειά, με τον Αλέξη να αστειεύεται μαζί του λέγοντας «Λιβαδειά; Εκεί φτιάχνετε υπέροχα κοκορέτσι». 

Το κλίμα ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλό. Όμως, επειδή αυτή η εποχή είναι περίεργη για τα Ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το ηθικό των αξιωματικών και των οπλιτών της μονάδας.

Η μέρα είχε και συνέχεια για τον Αλέξη. Επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται στο νησί της Τήλου. Εκεί έπαιξε με τα μικρά προσφυγόπουλα, τους μοίρασε δώρα και έλαβε από εκείνα μια ζωγραφιά τους, που έδειχνε την υδρόγειο περιτριγυρισμένη από παιδικές παλάμες. 

Πάντως, η σκηνή που κράτησε στην αγκαλιά του ένα μικρό προσφυγόπουλο ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.
Βλέπετε, άλλοι πολιτικοί που τα πορηγούμενα χρόνια βρέθηκαν να κατέχουν το αξίωμα του πρωθυπουργού, ήθελαν να πετάξουν τα προσφυγόπουλα και τα παιδιά των μεταναστών εκτός παιδικών σταθμών και σχολείων...