«Πυροβόλησε» η Πειθαρχική, με προσφυγή απαντά η Τήλος

Νέα δεδομένα διαμόρφωσε στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας η χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τύχη του διακοπέντος παιχνιδιού της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρδου και την Τήλο.

 Η Π.Ε. έκρινε ως υπαίτια για τη μη ολοκλήρωση του αγώνα την ομάδα της Τήλου, τιμώρησε την πρόωρη  αποχώρησή της από το γήπεδο αφαιρώντας 10 βαθμούς από την τρέχουσα βαθμολογία της, ενώ της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ.

 Την «καμπάνα» δεν γλίτωσε ούτε ο Ηρακλής, που κέρδισε το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και απέκτησε βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει την προνομιούχο δεύτερη θέση. Η εισβολή φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο (ένας εξ αυτών επιτέθηκε στον ποδοσφαιριστή Ηρακλή Σακελλάρη) του κόστισε τον αποκλεισμό της έδρας του για τρεις αγωνιστικές, συν 200 ευρώ που θα πληρώσει ως πρόστιμο.

Με δεδομένο πως για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος απομένουν δύο αγωνιστικές και την τελευταία η ομάδα της Λάρδου παίζει εκτός έδρας, θα εκτίσει την ποινή της την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός κι αν τερματίσει δεύτερος. Στην περίπτωση αυτή θα λάβει μέρος στα μπαράζ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το γήπεδό του.  

Οργή στην Τήλο και προσφυγή
Πέρα για πέρα άδικη θεωρούν οι άνθρωποι της Τήλου την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Στο νησί επιμένουν στην άποψη πως μετά την εισβολή φιλάθλων και την επίθεση που δέχθηκε ποδοσφαιριστής της ομάδας τους, το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί εις βάρος των γηπεδούχων, είναι δε πεπεισμένοι πως η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα τους δικαιώσει. Η προσφυγή αναμένεται να κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Πάνε πίσω τα μπαράζ   
Το σενάριο, έτσι όπως το περιέγραψε η «Ροδιακή» σε χθεσινό ρεπορτάζ της, ήταν υπαρκτό και η προσφυγή της Τήλου το επιβεβαίωσε. Προκειμένου να επικυρώσει την τελική βαθμολογία στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, η ΕΠΣΔ θα πρέπει να έχει στα χέρια της την τελεσίδικη απόφαση της Δ.Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία μοιάζει απίθανο να εκδοθεί μέχρι τις 29 Απριλίου, οπότε και είχε προγραμματιστεί η έναρξη των μπαράζ ανόδου.