Βρέθηκε λύση για τους τσιγγάνους στη Ρόδο;

Η δρομολόγηση της μεταστέγασης των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο στο οικόπεδο που έχει επιλεγεί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται με την επίσκεψη, χθες, στη Ρόδο της Ειδικής Γραμματέως για την Κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ, κας Κατερίνας Γιάντσιου η οποία είχε συνάντηση με εκπροσώπους τους αλλά επισκέφθηκε και το οικόπεδο που θα μετεγκατασταθούν.

Καταρχήν, η κα Γιάντσιου, χθες το πρωί επισκέφθηκε το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου, παρουσία της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κας Βάσως Ξεπαπαδάκη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και είχε διαβούλευση με δημότες ΡΟΜΑ του καταυλισμού του Κορακόνερου, παρουσία και του εκπροσώπου τους κ. Στηροκλέα.

Όπως έγινε γνωστό, η Ειδική Γραμματέας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για τη μεταστέγασή τους είναι τελεσίδικη, με τους ίδιους πάντως να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και να δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με αντιπροτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του παραρτήματος των ΡΟΜΑ στη Ρόδο και τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα, χαρακτηρίζοντάς το ως πρότυπο για τη χώρα.

Ως γνωστόν, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει γίνει καταγραφή των ΡΟΜΑ που διαμένουν στο Κορακόνερο και έχουν συλλεγεί στοιχεία ενώ στο νέο οικόπεδο θα μεταφερθούν μόνο όσα νοικοκυριά είναι δημότες Ρόδου.
Υπενθυμίζεται, όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς, ότι, βάσει και των προϋποθέσεων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί θα δημιουργηθεί ένας οικισμός που θα έχει όλες τις υποδομές, δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα, αποχετευτικό, κοντέινερ κτλ.

Χθες, μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, η κα Γιάντσιου με τους συνεργάτες της, συνοδευόμενοι από τους αρμόδιους του Δήμου, επισκέφθηκαν το μεσημέρι το οικόπεδο. Ακολούθως, νωρίς το απόγευμα, η ίδια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.