Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στις κορασίδες η Τελχινίς

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Τελχινίδα, το φάιναλ φορ των κορασίδων στο βόλεϊ που έγινε Παρασκευή και Σάββατο στο νησί της Κω και στο οποίο πέρα από τις «οικοδέσποινες» του νησιού του Ιπποκράτη, συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες (Τελχινίς), ο Διαγόρας και ο Φοίνικας.

Η Τελχινίς κέρδισε 3-0 τον Διαγόρα στο μεγάλο τελικό, καθώς ήταν από το ξεκίνημα του φάιναλ φορ το φαβορί και το απέδειξε, κερδίζοντας τις αντιπάλους τους στην κανονική διάρκεια και τερματίζοντας σε αυτή την περίοδο αήττητη.

Στο μεγάλο τελικό οι αντίπαλές  τους προσπάθησαν κύρια στα δυο πρώτα σετ, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι τα κορίτσια του Νίκου Τσιντομηνά κατέκτησαν τον τίτλο.

Αναλυτικότερα το παιχνίδι:  
Ρ.Σ.Φ.Π. ΤΕΛΧΙΝΙΣ- Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 3-0
Τα σετ: 25-20 σε 32’, 25-21 σε 27’, 25-15 σε 25’
Τον αγώνα διαιτήτευσαν όπως και τον μικρό τελικό, οι Σωτήρης Σταματίου, Μαίρη Παπαδούλη και Νίκος Χατζησταυρίδης.

Οι ομάδες:
Ρ.Σ.Φ.Π. ΤΕΛΧΙΝΙΣ (Νίκος Τσιντομηνάς): Τερζίου Α., Κρητικού Δ., Βάρτζια Δ., Τερζή Μ., Καπετάν Γεωργίου Α., Μυρωνίδου Κ., Γκίκα Α., Λαζαρίδου Μ.,Τερζίου Φ., Βογιατζή Μ., Σουσάρι Π., Κουφομανώλη Ι.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Χαρά Ελευθεριάδου): Μαμαλίγκα Ε., Προβατοπούλου Α.,Τσακίρη Ν., Αμπλιανίτη Μ., Κυπριώτη Α., Πανιέρα Β., Τάκο Α., Κυπριώτη Ρ., Κυπριώτη Αν. Μπαρνά Α., Μόσχου Γ., Γκοτζάι Σ., Κυπριώτη Ε., Γιακουμάκη Χ.,

Τι έγινε στον μικρό τελικό
Με την ψυχολογία στο ναδίρ και παίζοντας στην έδρα του αντιπάλου, ήταν λογικό τα κορίτσια του Φοίνικα να μην ξεκινήσουν καλά, αλλά τελικά να επικρατήσουν των Αθλοπαιδιών με 3-2 στο τάι μπρέικ.

Τα κορίτσια του Φοίνικα  έχασαν το πρώτο σετ με 26-28, πήραν το δεύτερο άνετα με 25-12, έχασαν το τρίτο με 19-25 και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, κερδίζοντας το τέταρτο με 25-17. Εκεί η ομάδα του Παραδεισίου έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη της και κέρδισε άξια την 3η θέση νικώντας με 15-10 το σετ.
Τα σετ: 26-28 σε 32’, 25-12 σε 22’, 19-25 σε 22’, 25-17 σε 27’, 15-10 σε 20’.