Έλενα Κουντουρά: «Νομοθετική ρύθμιση για την αναβάθμιση της σχολής τουριστικής εκπαίδευσης Ρόδου»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τοποθέτηση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ρόδου.

Η κα Κουντουρά στην ομιλία της επεσήμανε ότι «ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα» και σημείωσε ακόμα πως «η επέκταση της τουριστικής περιόδου βρίσκεται σε καλό δρόμο, γι’ αυτό και απαιτείται η έμπρακτη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής κοινωνίας».

Αναφορικά με την σχολή τουριστικής εκπαίδευσης στη Ρόδο, η υπουργός ανέφερε ότι «το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επεξεργάζονται νομοθετική ρύθμιση για να αναβαθμιστεί και να ανέβει από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6, με κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της ακαδημαϊκής μόρφωσης».

«Λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα παρουσιαστούν σύντομα» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αναζητούνται πόροι ώστε να δοθούν χρήματα για τη συντήρηση του κτηρίου της Ρόδου, αλλά και των αντίστοιχων κτηρίων στις άλλες περιοχές της Ελλάδας που χρήζουν παρεμβάσεων.

 Τέλος η κα Κουντουρά δεσμεύτηκε πως «όταν τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν θα επανεξεταστούν άμεσα τα αιτήματα του τουριστικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης».