Ρόδος: Ένοχος αλλά ατιμώρητος όπως έκρινε το δικαστήριο

Ρόδος: Ένοχος αλλά ατιμώρητος όπως έκρινε το δικαστήριο

Ρόδος: Ένοχος αλλά ατιμώρητος όπως έκρινε το δικαστήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 962 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος από την Αθήνα ο οποίος πριν από έξι χρόνια πήγε να παραλάβει τον ανήλικο αδελφό του που ερχόταν στη Κω με πλοίο της γραμμής και τελικά συνελήφθησαν και οι δύο από Λιμενικούς για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών!

Αιτία της σύλληψης δεν ήταν άλλη από τα 160 γραμμάρια χασίς που μετέφερε ο 17χρονος –τότε- ανήλικος , για λογαριασμό του 32χρονου αδελφού του όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε βάρος των δύο αδελφών να ασκηθούν ποινικές διώξεις, και ο 32χρονος να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για μεσολάβηση σε αγορά, οργάνωση και εποπτεία στη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική διάταξη της χρησιμοποίησης ανηλίκου ως μέσου εκτέλεσης.

Σε ότι αφορά τον ανήλικο η υπόθεση διαχωρίστηκε προκειμένου να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Η δίκη για τον 32χρονο έγινε χθες και το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια προς ιδίαν χρήση και έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο αλλά ατιμώρητο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 12 Αυγούστου 2012 τα ξημερώματα στο επιβατικό λιμάνι της Κω από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω.

Συγκεκριμένα ο –τότε- 17χρονος κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ Ο/Γ πλοίο σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι έφερε στην κατοχή του σε δύο (02) αυτοσχέδιες συσκευασίες επιμελώς συσκευασμένες σε νάιλον σακούλες ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 160,7 γραμμαρίων.

Η ποσότητα κάνναβης, κατά δήλωση του 32χρονου, που περίμενε τον 17χρονο στο χώρο αναμονής του λιμανιού, προοριζόταν για τον ίδιο.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου