Ρόδος: Τρία χρόνια φυλάκιση για υποκλοπή σήματος της NOVA

Ρόδος: Τρία χρόνια φυλάκιση για  υποκλοπή σήματος της NOVA

Ρόδος: Τρία χρόνια φυλάκιση για υποκλοπή σήματος της NOVA

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3980 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 42χρονος που κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία αναστέλλει επί τριετία και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον 42χρονο, ο οποίος κατάφερε έτσι να μειώσει κατά πολύ την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 7 ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα τον Οκτώβριο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν άλλοι δύο άνδρες οι οποίοι απαλλάχθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε κατά αγνώστων η εταιρεία «Multichoice Hellas» στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών το Σεπτέμβριο του 2009, έχοντας ενδείξεις για υποκλοπή του σήματος NOVA αλλά μη γνωρίζοντας την ακριβή περιοχή της χώρας.

Ακολούθησε βούλευμα του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου για άρση απορρήτου επικοινωνιών όπου και διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι του 2009 δια μέσου ηλεκτρονικού υπολογιστή παρέχονταν η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος NOVA και σε τρίτα άτομα.

Μετά τον έλεγχο που έγινε στον αριθμό «ΙΡ» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έγινε ταυτοποίηση με τους χρήστες αυτών αλλά και τις περιοχές που διαμένουν.

Έτσι στις αρχές Φεβρουαρίου 2010, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με πραγματογνώμονα της συγκεκριμένης εταιρείας, ήρθαν στο νησί μας και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στα σπίτια ενός 23χρονου, ενός 24χρονου και του 42χρονου, όπου και εντόπισαν το δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή που είχαν εγκαταστήσει.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν ότι βάσει του συγκεκριμένου μηχανήματος, το οποίο είχαν εγκαταστήσει παράνομα, διαμοίραζαν μέσω διαδικτύου σε περισσότερους από 15 χρήστες ο καθένας, το σήμα της NOVA για να παρακολουθούν τα προγράμματάτης, έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του