Μειώνονται τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς

Σε επίπεδα αρκετά χαμηλά, έχουν κατέβει τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους  και κυρίως στους αγρότες της περιοχής.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται κυρίως στις μειωμένες βροχοπτώσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά κα στην υπερκατανάλωση που, όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται ασύδοτα και χωρίς κανέναν έλεγχο εδώ και πολλά χρόνια. 

Το καθεστώς διαχείρισης των αποθεμάτων του φράγματος Απολακκιάς, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. Ανήκει σε έναν οργανισμό (ΤΟΕΒ) Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οργανωτική – ελεγκτική και εποπτική διαδικασία από τον ίδιο τον οργανισμό. 

Για το ζήτημα αυτό, παρέμβαση σχετική έκανε και στον αρμόδιο υπουργό κο Αποστόλου (στην διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου)  ο πρώην δήμαρχος της περιοχής κος Μανώλης Σαββής, τονίζοντας ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος φορέας διαχείρισης τα προβλήματα αυτά θα πυκνώνουν και θα απαξιώσουν ή θα δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, σε ένα έργο που είχε σχεδιαστεί και είχε λειτουργήσει με μοναδικό στόχο την πραγματική αγροτική ανάπτυξη  στο νότιο μέρος του νησιού μας.