Μειώνονται τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς

Μειώνονται τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς

Μειώνονται τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1347 ΦΟΡΕΣ

Κατέβηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Σε επίπεδα αρκετά χαμηλά, έχουν κατέβει τα αποθέματα στο φράγμα της Απολακκιάς, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους και κυρίως στους αγρότες της περιοχής.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται κυρίως στις μειωμένες βροχοπτώσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά κα στην υπερκατανάλωση που, όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται ασύδοτα και χωρίς κανέναν έλεγχο εδώ και πολλά χρόνια.

Το καθεστώς διαχείρισης των αποθεμάτων του φράγματος Απολακκιάς, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. Ανήκει σε έναν οργανισμό (ΤΟΕΒ) Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οργανωτική – ελεγκτική και εποπτική διαδικασία από τον ίδιο τον οργανισμό.

Για το ζήτημα αυτό, παρέμβαση σχετική έκανε και στον αρμόδιο υπουργό κο Αποστόλου (στην διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου) ο πρώην δήμαρχος της περιοχής κος Μανώλης Σαββής, τονίζοντας ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος φορέας διαχείρισης τα προβλήματα αυτά θα πυκνώνουν και θα απαξιώσουν ή θα δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, σε ένα έργο που είχε σχεδιαστεί και είχε λειτουργήσει με μοναδικό στόχο την πραγματική αγροτική ανάπτυξη στο νότιο μέρος του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο