Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 13 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας στην ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ερυθρών κ. Κυρίλλου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Προ της Απολύσεως τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την προτροπή και την κανονική άδεια να προστεί της πανηγύρεως του ιερού τούτου σεβάσματος του ευσεβούς ημών Γένους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο άγιο Σασίμων για την υποδοχή, την φιλοξενία και τα θερμά λόγια προς το πρόσωπό του.

Μετά την Απόλυση παρετέθη εορταστική τράπεζα στο Ηγουμενείο της Μονής.

Το απόγευμα, στην αίθουσα της Κοινότητος του ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος, έλαβε χώρα μουσική εκδήλωση, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας», του συνθέτη Σάββα Καρατζιά από τη Ρόδο. 
 


Το έργο παρουσιάστηκε στην Πόλη με πλειάδα εκλεκτών συντελεστών από την Ελλάδα. Διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης με τη συμμετοχή του Ars Nova Ensemble, της μεσοφώνου Ειρήνης Καράγιαννη, του πιανίστα Παναγιώτη Γώγου και της Μεικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου και το Ωδείο Corelli με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος και πολλοί ομογενείς.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, την Κυριακή του Αντίπασχα (Θωμά), χοροστάτησε του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας και άλλων Αρχιερέων.