Γέμισε από... φύκια και υποσχέσεις το λιμανάκι των Φανών

Κλείνει για μια ακόμα φορά το λιμανάκι των Φανών, με αποτέλεσμα οι ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να βρίσκονται σε απόγνωση.

Φύκια και άμμος έχουν κλείσει το στόμιό του και έτσι οι ψαρόβαρκες δεν μπορούν ούτε να βγουν για ψάρεμα αλλά και ούτε να επιστρέψουν σε αυτό. Όσοι κινούνται, βάζουν σε κίνδυνο τόσο την δική τους ασφάλεια όσο και  την ασφάλεια του σκάφους τους. 

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης μιλώντας σήμερα στη ΡΟΔΙΑΚΗ, επισήμανε ότι έχει απηυδήσει πλέον τόσα χρόνια να παρακαλεί για το αυτονόητο, τον κάθε δήμαρχο και τον κάθε αρμόδιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και το αποτέλεσμα είναι να γίνεται μια... τρύπα στο νερό.

"Ούτε βλέπει ούτε ακούει τίποτα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου; - αναρωτήθηκε ο κ. Βασίλης Νικολίτσης. Τι θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε, τι να πούμε ακόμα για να καταλάβουν ότι είμαστε σε αδιέξοδο; 

Πως πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι το λιμανάκι το θέλουμε ανοιχτό, όχι για να κάνουμε τσάρκες και βαρκάδες αλλα για να βγάζουμε το μεροκάματό μας! Οι ψαράδες από αυτό ζούμε. Μπορούν να το καταλάβουν αυτό; κατέληξε ο ίδιος"

Η κατάσταση είναι χρόνια και όπως όλα δείχνουν αν δεν γίνει ουσιαστική παρέμβαση για το συγκεκριμένο λιμανάκι, τα προβλήματα θα παρουσιάζονται συχνά πυκνά και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι προσωρινές.

 

Ο κοινοτάρχης Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης
Ο κοινοτάρχης Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης