Υποθαλάσσιος καθαρισμός στον κόλπο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο (φωτορεπορτάζ)

Υποθαλάσσιος καθαρισμός στον κόλπο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο (φωτορεπορτάζ)

Υποθαλάσσιος καθαρισμός στον κόλπο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1016 ΦΟΡΕΣ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 22 Απριλίου, το καταδυτικό κέντρο LEPIA οργάνωσε και πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού της παραλίας του Αγίου Παύλου στη Λίνδο.

Ο κόλπος του Αγίου Παύλου είναι ένα από τα πλέων γνωστά και επισκέψιμα καταδυτικά σημεία και παραλίες του νησιού μας. Σύμφωνα με στοιχεία του καταδυτικού κέντρου, περισσότεροι από 2.000 δύτες όλων των επιπέδων και αμέτρητοι κολυμβητές και αθλητές ελεύθερης κατάδυσης απολαμβάνουν τα γραφικά υποθαλάσσια περάσματα και τη θαλάσσια ζωή που αναπτύσσεται γύρο από τον ύφαλο του Αγίου Παύλου.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στην καταδυτική ομάδα του LEPIA DIVE CENTRE. Από το 2013 που το καταδυτικό κέντρο δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίνδου και ιδιαίτερα στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου, πραγματοποιεί ετήσιο καθαρισμό κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε καθαρά εθελοντική βάση.



Ο απαιτούμενος καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και τα απαιτούμενα υλικά, οχήματα και σκάφη διατίθενται δωρεάν από το καταδυτικό κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση.

Η καταδυτική ομάδα του LEPIA δρα με τη συνδρομή πιστοποιημένων αυτοδυτών από το νησί μας. Οι συμμετέχοντες είναι διπλωματούχοι δύτες από τη Λίνδο, τη Λάρδο, τους Πεύκους αλλά και από την πόλη της Ρόδου. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα πραγματοποιεί καθαρισμούς τόσο στον Άγιο Παύλο όσο και τη Λίνδο (κεντρική παραλία, στους Πεύκους αλλά και στα Κολύμπια.

Κάθε χρόνο, η ομάδα αυτοδυτών συλλέγει και ανασύρει πολλά κιλά πλαστικού και σκουπιδιών από το βυθό της θάλασσάς μας. Οι τουριστικές δραστηριότητες, όπως σκάφη αναψυχής, παραθαλάσσια εστιατόρια και γάμοι αλλά και η αδιαφορία επισκεπτών και φορέων, οδηγεί πολλούς τόνους πλαστικού και άλλων επιβλαβών για το περιβάλλον υλικών να καταλήγουν στη θάλασσα.

Ένας από τους διοργανωτές δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι γνωστό και δυστυχώς δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε τη λύση.

Μπορούμε όμως να βάλουμε ένα λιθαράκι και να φροντίσουμε ώστε οι επισκέπτες του νησιού μας να απολαύσουν τις παραλίες και τον υποθαλάσσιο πλούτο του νησιού μας, χωρίς να προσλαμβάνουν αρνητικές εικόνες από μπουκάλια, διακοσμητικά, σερπαντίνες, προφυλακτικά και ό,τι άλλο καταλήγει στη θάλασσα.

Καλές οι φαμφάρες και η οικονομική εκμετάλλευση των ακτών, των εξεδρών ακόμη και των βράχων για να βγάλουμε κέρδος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ευαισθητοποιηθούμε προς το περιβάλλον γιατί αυτό αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία λειτουργούμε.»

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες