Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις προσλήψεων στο δήμο Ρόδου

Αύριο Τετάρτη λήγει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερoμένους προκειμένου να απασχοληθούν από το δήμο Ρόδου, σε εργασίες για την καθημερινότητα στο νησί.

Η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και μόλις ολοκληρωθεί θα συγκεντρωθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ώστε να γίνει η επιλογή των 53 ατόμων (οδηγοί οχημάτων και άτομα γενικών καθηκόντων) που θα προσληφθούν για διάστημα δύο μηνών.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο δήμος ευελπιστεί να ξεκινήσει η απασχόληση των ατόμων αυτών στις αρχές Μαΐου, με σκοπό να αναλάβουν το έργο της καθαριότητας και του ευπρεπισμού του νησιού.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση της σύμβασης ανάμεσα σε περιφέρεια, ΠΕΔ (δήμο Ρόδου) και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που θα αφορά την επαναπρόσληψη του προσωπικού της εταιρείας για διάστημα πέντε μηνών, ώστε να αναλάβει το έργο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ρόδου και της Κω με συντονισμένες  παρεμβάσεις  σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Πέρα από τα προαναφερόμενα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και πρόσθετες δράσεις όπως:
➢ Καθαρισμό πρανών των ασφάλτινων και μη οδοστρωμάτων.
➢ Καθαρισμό Φρεατίων.
➢ Καθαρισμό Νησίδων κεντρικού, εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
➢ Καθαρισμός  ρείθρων και ερεισμάτων.
➢ Κλαδεύσεις Δέντρων στο κεντρικό, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
➢ Επισκευές οδοστρώματος στο εθνικό, κεντρικό και επαρχιακό δίκτυο.  
➢ Αποκατάσταση φυτεύσεων επί των νησίδων του κεντρικού, εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.  
➢ Πληρώσεις Δεξαμενών.

Όπως είναι γνωστό, η σύμβαση θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, το ύψος της θα ανέρχεται σε 449.750 ευρώ ενώ το προσωπικό που θα απασχοληθεί είναι 62 άτομα. Συγκεκριμένα, το προσωπικό θα αποτελείται από 4 οδηγούς οχημάτων-ομαδάρχες, 17 οδηγούς οχημάτων, 3 χειριστές μηχανημάτων έργου, 30 εργάτες γενικών καθηκόντων, 4 άτομα διοικητικό προσωπικό, 1 δασοπόνο, 1 πολιτικό μηχανικό, 1 λογιστή, και 1 μηχανικό αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι φέτος οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας καθώς πήραν την πιστοποίηση που απαιτείται και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Το φετινό πρόγραμμα εργασιών και παρεμβάσεων θα είναι ελαφρώς τροποποιημένο σε σχέση με πέρσι καθώς προστέθηκαν διάφορα σημεία του νησιού τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να ενταχθούν ώστε να γίνουν και σε αυτά καθαρισμοί.