Αθώοι λόγω αμφιβολιών Ιορδανός και Τούρκος

Αθώοι λόγω αμφιβολιών  Ιορδανός και Τούρκος

Αθώοι λόγω αμφιβολιών Ιορδανός και Τούρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος από την Ιορδανία και 35χρονος Τούρκος που κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος και παράνομη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι στη Ρόδο και μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Προχθές η υπόθεσή τους εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, Μαρία Κρικοπούλου και Ν. Καραβελάκη απάλλαξε τους δύο κατηγορούμενους από κάθε κατηγορία.
Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν απογευματινές ώρες στις 3 Αυγούστου 2017 από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ρόδου, να έχουν εκδώσει τρία (03) ακτοπλοϊκά εισιτήρια με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, από Ρόδο προς Πειραιά, σε διαφορετικά ονόματα από τα δικά τους και συγκεκριμένα για πολίτες τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα έγιναν το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2017 όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, εντόπισαν τον 27χρονο από την Ιορδανία ο οποίος συνοδευόταν από τον 35χρονο Τούρκο, σε ταξιδιωτικό γραφείο κοντά στο λιμάνι της Ρόδου από όπου και προμηθεύτηκαν τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ρόδο με προορισμό τον Πειραιά με πλοίο της γραμμής. Τα εισιτήρια έφεραν διαφορετικά ονόματα από τα δικά τους με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Πράγματι στο πλαίσιο αυτό οι λιμενικοί προσήγαγαν τρεις αλλοδαπούς από το Ιράκ για τους οποίους οι δύο συλληφθέντες είχαν αγοράσει τα εισιτήρια. Όπως προέκυψε από την προανάκριση αλλά και τα όσα παραδέχτηκε ο 27χρονος από την Ιορδανία, είχε επικοινωνήσει με αλλοδαπό ο οποίος και του ζήτησε να προμηθεύσει με εισιτήρια τους Ιρακινούς έναντι του ποσού των 1000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα πλήρωνε την αξία των εισιτηρίων και τα υπόλοιπα θα τα κρατούσε ο ίδιος ως αμοιβή, καθώς είναι άνεργος.

Τα δε χρήματα θα τα κατέθεταν σε λογαριασμό που ανήκει στον 35χρονο Τούρκο, καθώς ο αλλοδαπός από την Ιορδανία είναι κάτοχος Δελτίο αιτούντος ασύλου και δεν μπορεί να έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά δήλωσε στους λιμενικούς ότι διαμένει μόνιμα στη Γερμανία και ήρθε στην περιοχή μας πριν από ένα μήνα προκειμένου να βοηθήσει τη γυναίκα του (Κουρδικής καταγωγής) να μεταβεί στη Γερμανία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι επικοινωνεί για το σκοπό αυτό με άγνωστο αλλοδαπό ο οποίος τους είπε να έρθουν από την Αθήνα στη Ρόδο προκειμένου να καταφέρουν έτσι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του, δήλωσε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι γνωρίστηκαν οχτώ μέρες πριν τη σύλληψή τους και μάλιστα προσπάθησε μέσω γνωριμιών που είχε να βοηθήσει τη σύζυγό του 35χρονου να ταξιδέψει στη Γερμανία όμως χωρίς επιτυχία. Τέλος για τα 1000 ευρώ είπε ότι πράγματι δέχτηκε να κατατεθούν στο λογαριασμό του για να εξυπηρετήσει τον 27χρονο εξαιτίας της καλής σχέσης που είχαν, όμως δεν γνώριζε το σκοπό για τον οποίο ο τελευταίος θα έπαιρνε τα χρήματα αυτά.

Σημειώνεται πως στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το ποσό των 730 ευρώ και 3 ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ στον 35χρονο το ποσό των 2900 ευρώ και 90 λίρες Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο