Σκουπιδότοπος έχει καταντήσει το δασάκι της Καλλιθέας

Την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι το δασάκι στην Καλλιθέα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, καταγγέλλει  με επιστολή του ο κ. Θεόδωρος Χρυσόβεργης.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Κύριε Διευθυντά, 
Γνωρίζοντας για πολλά χρόνια την ευαισθησια της εφημερίδας σας, τη δική σας αλλά και των συνεργατών σας σε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, πήρα το θάρρος να σας παρακαλέσω να φέρετε στην επικαιρότητα τη βάναυση και εγκληματική συμπεριφορά συμπολιτών μας που βάλθηκαν να καταστρέψουν το δασάκι της Καλλιθέας.

Ένα δασάκι που δεν έχει αυτοφυή δέντρα, αλλά έγινε με ανθρώπινο μόχθο πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου.

Έναν χρήσιμο πνεύμονα πρασίνου, προσπαθούν παρέες ανόητων συμπολιτών μας να το καταστρέψουν και θα το πετύχουν σύντομα. Να είστε σίγουροι.

Αυτά που αντίκρισα σ’ ένα περίπατό μου την Κυριακή πρωί, με γέμισαν οργή κατά όλων αυτών που δημιούργησαν 47 εστίες με οικιακά σκουπίδια και βρίσκονται διασκορπισμένες κατα μήκος του δάσους.

14 πυροστιές κάτω απο τα πεύκα.

3 οργανωμένες ψησταριές. Τα σίδερα το μαρτυρούν.

Και όλα αυτά σε ένα χώρο υποτίθεται αναψυχής για όλους εμάς.

Για καθίσματα ή για βοηθήματα στις φωτιές ξηλώθηκαν πέτρες σε διάφορα σημεία από πετρόκτιστους τοίχους, που φυσικά με την αναχώρηση των «φίλων» του δάσους, έμειναν στις πολυβρωμισμένες εστίες, που πρόχειρα δημιουργήθηκαν.

Δεν φρόντισαν να μαζέψουν τα σκουπίδια τους, να τα πάρουν μαζί τους, όπως δεν φρόντισαν να σκεπάσουν και τις πυροστιές που δημιούργησαν.

Έχω τη βεβαιότητα ότι αυτοί που χρόνια τώρα βρωμίζουν το δασάκι της Καλλιθέας, είναι το ίδιο βρωμιάρηδες και στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Χρυσόβεργης»