«Ο  μαγικός αυλός» του Θανάση Χατζησάββα δεν πρόκειται να ακουστεί ξανά

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε το βράδυ της Τετάρτης  ο Θανάσης Χατζησάββας, ένας υπέροχος άνθρωπος, υποδειγματικός οικογενειάρχης, ένας λαϊκός άνθρωπος, από τους πρωτοπόρους της νυκτερινής ζωής της Ρόδου, στα χρόνια της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο τα τελευταία χρόνια, έδωσε μεγάλη μάχη, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων, κυρίως όμως των γιατρών του νοσοκομείου μας που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, αλλά τελικά νικήθηκε.

Γεννημένος στον Άγιο Ισίδωρο, έγινε γνωστός στην τοπική κοινωνία πρώτα ως λαϊκός οργανοπαίχτης. Οι Ροδίτες θα τον θυμούνται ως εξαιρετικό δεξιοτέχνη του κλαρίνου, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και ως μέλος της σπουδαίας Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση τότε του αξέχαστου Ίωνα Σχίζα και άλλων φίλων του μουσικών, όπως οι Καραβελάκης, Κατσιμπράκης, Τριανταφύλλου, Αττιτή κ.α.
Η αγάπη του Θανάση Χατζησάββα για τη μουσική γενικότερα, τον ανέδειξε παράλληλα σε πρωτοπόρο επιχειρηματία της νυκτερινής ζωής.

Ποιος δεν θυμάται το νυκτερινό κέντρο διασκέδασης «Minuit» που έφτιαξε με πολύ μεράκι και αγάπη, μαζί με το Γιώργο Κοπίδη, εκεί στις 100 Χουρμαδιές, επί της οδού Καστελορίζου, ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά στέκια των Ροδιτών αλλά και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονταν τη Ρόδο επί δεκαετίες.
Πολλοί ακόμα από τους κατοίκους του νησιού κουβαλούν μέσα τους τις καλύτερες αναμνήσεις από το «Minuit» και τις διασημότητες που πέρασαν τις πόρτες του.

Ο «μαγικός αυλός» του Θανάση Χατζησάββα δεν θ’ ακουστεί ξανά. Σίγησε μαζί με τη σιωπή της καρδιάς του ,  στην εντατική όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες οκτώ ημέρες. 
Πίσω του άφησε τη γυναίκα του, Μαριέττα, τέσσερα παιδιά και εγγόνια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα στον Άγιο Ισίδωρο, το μικρό χωριουδάκι που κουβαλούσε πάντα στη μεγάλη, καλοσυνάτη ψυχή του.