Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εψάλει επιμνημόσυνη δέηση.

Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι νεκροί της Μάχης και εψάλει επιμνημόσυνη δέηση.

Στο περιθώριο του εορτασμού πραγματοποιείται και η τρίτη κατά σειρά έκθεση φωτογραφίας που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρτσιλάκης, «Κρήτη: Ο Tόπος και οι άνθρωποι, η καθημερινότητα των ανθρώπων στην Κρήτη την περίοδο της κατοχής μέσα από το βλέμμα του κατακτητή», στο Σπίτι του Πολιτισμού και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις εντυπώσεις των Γερμανών κατακτητών καθώς επίσης και την καταναγκαστική εργασία των ντόπιων, στιγμές καθημερινές σε χωριά στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Την Παρασκευή εγκαινιάστηκε, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη το Στρατιωτικό Μουσείο Ρεθύμνου, στο Χρωμοναστήρι. Πρόκειται για μουσείο που στεγάζεται στο κτήριο που αποτελούσε εξοχική κατοικία της ενετικής οικογένειας Claudio, κατοικήθηκε στη συνέχεια από Τούρκους, δεχόμενο μικρο-παρεμβάσεις και ερειπωμένο από τη χρόνια εγκατάλειψη το 1985 παραχωρήθηκε από τον Χρωμοναστηριανό Αλκιβιάδη Κοτζάμπαση στην κοινότητα Χρωμοναστηρίου.

Το Στρατιωτικό Μουσείο φιλοξενεί πλήθος εκθεμάτων, στρατιωτικές στολές, όπλα διαφόρων εποχών, παράσημα και αποτελείται από την Αίθουσα μακετών και στολών του Ελληνικού Στρατού, από τις αίθουσες κειμηλίων από διάφορες ιστορικές περιόδους, από δύο αίθουσες για περιοδικές εκθέσεις, από συνεδριακή αίθουσα καθώς επίσης και από ειδικά διαμορφωμένους χώρους για μεγάλα εξωτερικού χώρου εκθέματα.

Το Σάββατο, στα Χανιά, στο Μνημείον Κερίτη του Δήμου Μουσούρων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε προσκλητήριο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά