Στη Ρόδο 25.000 Ρώσοι τουρίστες για τη σαιζόν από την ΤΕΖ ΤΟΥΡ

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με το Γενικό Διευθυντή της TEZ TOUR Ελλάς Μανόλη Απλαδενάκη από τους πλέον σημαντικούς τουρ –οπερέιτορς για τη Ρώσικη τουριστική αγορά.

Σκοπός της συνάντησης η οποία έγινε με τη συμμετοχή του συνεργάτη της TEZ TOUR Ρόδου Γιώργου Ζαχαράκη ήταν οι προοπτικές για το 2018 και η προώθηση της συνεργασίας με τη Ρόδο στην οποία φέτος θα διακινήσει 25.000 Ρώσους τουρίστες, αυξημένους κατά 5.000 σε σχέση με πέρυσι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι αφίξεις συνεχίζουν την αυξητική τάση ωστόσο υπάρχει προβληματισμός σε σχέση με τις αφίξεις από τη Ρωσία καθώς ο ρυθμός αφίξεων έχει μειωθεί μετά τη λήξη της περιόδου προκρατήσεων καθώς η Ελλάδα είναι αρκετά πιο ακριβός προορισμός σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τα συμβαίνοντα στον αερολιμένα Ρόδου με δεδομένες τις υποσχέσεις της Fraport για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και τον περιορισμό των καθυστερήσεων κατά την άφιξη και αναχώρηση των επισκεπτών.

Αναλυτική συζήτηση έγινε για τις αεροπορικές συνδέσεις της TEZ TOUR από χώρες της Βαλτικής και την προοπτική της Ρόδου.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε διευκόλυνση για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών» τόνισε ο δήμαρχος.