Πρέπει να προετοιμαστούν εγκαίρως τα ελαιοτριβεία

Πρέπει να προετοιμαστούν εγκαίρως τα ελαιοτριβεία

Πρέπει να προετοιμαστούν εγκαίρως τα ελαιοτριβεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 653 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα σε ιδιοκτήτες και υπεύθυνους λειτουργίας των ελαιοτριβείων απηύθυνε χτες ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης, ώστε έγκαιρα να ετοιμάσουν τους φακέλους των μονάδων τους, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα το φθινόπωρο όταν ξεκινήσει η ελαιοκομική περίοδος.

Μάλιστα χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα υπό την προεδρεία του κ. Φλεβάρη, με σκοπό να γίνει μία εξέταση της υπάρχουσας κατάστασης, όσο είναι νωρίς ακόμα και πριν ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς, ώστε να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί που φέτος αναμένουν μία πολύ αποδοτική χρονιά.
Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους εκπροσώπους των ελαιουργείων, ώστε να συμπληρωθούν οι φάκελοι και να μην υπάρξει εμπλοκή την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε στη «Ρ» για το θέμα τα εξής: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη διεύθυνση ανάπτυξης αναφορικά με το πολύ σοβαρό και ιδιαίτερο για την τοπική οικονομία, θέμα που αφορά το ελαιόλαδο. Στη σύσκεψη καταγράψαμε τα ζητήματα που αφορούν τους φακέλους των αδειοδοτημένων μονάδων, και συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με αυτούς που έχουν κενά στα δικαιολογητικά τους και με τις μονάδες που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Έγκαιρα, σήμερα έξι μήνες πριν από την έναρξη της ελαιουργικής περιόδου, καλούμε όλους τους ελαιουργούς να συμπληρώσουν τους φακέλους τους. Είναι σημαντικό ότι πολλά αδειοδοτημένα ελαιουργεία ήρθαν και ευχαρίστησαν την υπηρεσία μέσω του αντιπεριφερειάρχη για την αδειοδότηση αλλά όλες οι μονάδες ανεξαιρέτως καλούνται μέσω του ειδικού συνεργάτη τους μηχανολόγου, μηχανικού ή οι ίδιοι αν γνωρίζουν το αντικείμενο, να ξεκινήσουν τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών.

Οι δικαιολογίες του τύπου ότι δεν προλαβαίνουμε αν τα αφήσουν την τελευταία στιγμή, δεν θα γίνουν δεκτές. Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και ας προετοιμαστούν όλοι για μία πολύ σημαντική ελαιοκομική περίοδο».
Σημειώνεται ότι πέρσι τέσσερα ελαιοτριβεία δε λειτούργησαν καθώς δεν πήραν τη νόμιμη άδεια από την περιφέρεια, ενώ φέτος αν δεν επικαιροποιηθούν τα δικαιολογητικά και από τα υπόλοιπα τότε και αυτά θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
«Από πλευράς μας υπάρχουν οι εντολές προς την υπηρεσία να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα ελαιουργεία ώστε να έχουμε έναν πλήρη φάκελο αδειοδοτήσεων. Η συμπλήρωση των φακέλων είναι μία διαρκής διαδικασία που εξελίσσεται. Το σύνολο των δικαιολογητικών μάλιστα που εκδίδονται δεν έχουν διάρκεια επ΄άπειρο.

Χρειάζονται επικαιροποίηση και θα πρέπει κάθε μονάδα, είτε λειτουργεί από ιδιώτη είτε από συνεταιρισμούς να έχει άδεια για να μπορεί να έχει κέρδος. Οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι όπως γίνεται με όλες τις επιχειρήσεις, όλων των κλάδων να προστρέξουν για τα δικαιολογητικά για να μην τα αφήσουν την τελευταία στιγμή. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους για να έχουμε μία έγκαιρη και σωστή διαδικασία αδειοδοτήσεων» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά