Καθηλωμένα βρίσκονται δέκα περιπολικά στο βόρειο συγκρότημα

“Στενάζουν” οι υπηρεσίες της Β’ Αστυνομικής Δ/νσης Δωδ/σου καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να λειτουργήσουν κανονικά!

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδ/σου σε επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβαλά και τους βουλευτές Δωδ/σου. 
Πιο συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές αποκαλύπτουν πως λόγω της οικονομικής κατάστασης, περισσότερα από 10 περιπολικά βρίσκονται σε ακινησία κι αυτά που μπορούν να κινηθούν δεν έχουν καύσιμα! 
Για τον ίδιο λόγο δεν γίνονται μεταγωγές κρατουμένων από την Κω και παρατηρείται το αδιαχώρητο στα κρατητήρια, ενώ υπάρχει θέμα και με τη σίτιση των συλληφθέντων αφού λόγω οφειλών οι όποιες επιχειρήσεις του νησιού έχουν σταματήσει να τους τροφοδοτούν. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 
“Κύριε  Αρχηγέ 
Δυστυχώς η  Β’ Δ/νση Αστυνομίας Δωδ/σου λόγο της οικονομικής κατάστασης έχει αφεθεί στο έλεος της, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στενάζουν και οι συνάδελφοι μας να υποφέρουν τόσο στη Κω,  όσο και στη Κάλυμνο, τη Λέρο και την Πάτμο.  

Δεν είναι κρυφό ότι:
1.Πάνω από δέκα (10) περιπολικά αυτοκίνητα (από τα λίγα που έχουμε) βρίσκονται επί μήνες καθηλωμένα με βλάβες σε συνεργεία της νήσου Κω λόγω έλλειψης κονδυλίων και πιστώσεων για την συντήρηση-επισκευή τους. Οι οφειλές της Υπηρεσίας δε προς τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ανέρχονται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και να μας πετούν έξω. 
2. Η χορήγηση καυσίμων (πετρελαίου κίνησης) στα περιπολικά οχήματα διακόπηκε λόγω μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς την επιχείρηση-πρατήριο.
3. Εδώ και καιρό έχει μειωθεί στο ελάχιστο η πραγματοποίηση ακτοπλοϊκών μεταγωγών κρατουμένων από τη νήσο Κω, λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού σταμάτησαν τις πιστώσεις λόγω μεγάλων οφειλών της Υπηρεσίας προς αυτούς. Αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται οι κρατούμενοι στα κρατητήρια των Υπηρεσιών της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου επί αρκετές εβδομάδες, κάποια εκ των οποίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κρατητηρίου λόγω βασικών ελλείψεων (τουαλέτα κ.λπ.). Η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδανική για τους κρατούμενους και έτσι δημιουργούνται προβλήματα κατά την κράτησή τους και δυσχέρεια διαχείρισής τους. 
4. Οι ιδιώτες (ιδιοκτήτες εστιατορίων) που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρατουμένων στα κρατητήρια, σταμάτησαν την χορήγηση σίτισης καθόσον κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι πέραν της διετίας.
5.Κατά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του προσωπικού με Φύλλο Πορείας (δικαστήρια, μέτρα τάξης-ασφαλείας, κ.λπ.) οι συνάδελφοι δεν λαμβάνουν από την αρμόδια Διαχείριση τα οδοιπορικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. 
6.Καίτοι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η άφιξη τουριστών στο νησί της Κω, δεν έχει προβλεφθεί ακόμα η ενίσχυση με προσωπικό στο (Α) Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καθώς επίσης (Β) στο Γ.Ε.Δ. Λιμένα Κω / Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Κύριε Αρχηγέ 
Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και επιβαρύνουν την κοινωνία και τους επισκέπτες της Κω, οι μόνες τακτοποιημένες πιστώσεις οι οποίες εξοφλούνται άμεσα και χωρίς κώλυμα είναι όσες αφορούν το Κ.Υ.Τ. ΚΩ (HOT SPOT) και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κω, όπως επίσης η ενίσχυση των εν λόγω Υπηρεσιών με προσωπικό πραγματοποιείται κανονικά και χωρίς κώλυμα.
Εύλογα λοιπών γεννούνται στο μυαλό των συναδέλφων μας τα παρακάτω ερωτήματα:
➢ Υπάρχει τελικά πλεόνασμα;
➢ Πώς δίδονται μερίσματα;
➢ Πώς γίνονται φορολοταρίες  όταν δε μπορούν να πληρωθούν οι τρέχουσες και πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, συντήρηση-επισκευή αυτού και μετακινήσεις προσωπικού;
➢ Γιατί φθάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΕΠΑΙΤΕΣ προς τους ιδιώτες-προμηθευτές προκειμένου να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται;
➢ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ”.