Οι Γερμανίδες που μοιράζουν αγάπη στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα στη Ρόδο

Οι  Γερμανίδες που μοιράζουν αγάπη στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα στη Ρόδο

Οι Γερμανίδες που μοιράζουν αγάπη στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1531 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετική προσπάθεια από εθελόντριες στο νησί μας

Ένα σημαντικό έργο έχουν αναλάβει στο πλαίσιο του εθελοντισμού που προσφέρουν στη Ρόδο, τα μέλη και οι φίλοι του Οικουμενικού Κέντρου συνάντησης Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Πρόκειται για γερμανόφωνες και γερμανόφωνους κατοίκους του νησιού μας, που ανήκουν στον συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικό σύλλογο και οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του Αγίου Ανδρέα, μοιράζοντας αγάπη, χαμόγελα και στοργή.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες που μίλησαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ, όταν οι πόρτες ανοίγουν, τα χαμόγελα των παιδιών γεμίζουν την αίθουσα.
«Πάντα όταν ακούγεται αυτό το καλημέρα με την γερμανική προφορά, οι αντιδράσεις των παιδιών είναι χαρούμενες.
Ο Θυρωρός φιλάει τον κάθε επισκέπτη και τον καλωσορίζει. Ένα μικρό αγόρι, καθηλωμένο στο καροτσάκι, σηκώνει το κεφαλάκι του και το πρόσωπό του λάμπει από ευτυχία. Πιο δίπλα, από ένα άλλο κρεβάτι, ένα μικρό κοριτσάκι σταματάει το παιχνίδι με τα δάχτυλά του και τρέχει με μεγάλη χαρτιά προς το μέρος μας.
Οι νοσοκόμες και οι άλλοι συνεργάτες φωνάζουν «καλώς τα κορίτσια μας».
Έτσι είναι η ζωή κάθε πρωί στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα.
Τα δικά μας κορίτσια που βοηθούν όσο μπορούν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται να νιώσουν όμορφα και υπέροχα τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, είναι τέσσερις νεαρές νοσοκόμες από τη Γερμανία.

Η Άννα από την Wurttemberg, η Κάρα από το Βερολίνο, η Jule από την Brandenburg και η Clara από τη Βαυαρία. Αυτές παρέχουν βοήθεια σε ιδρύματα της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος Εθελοντισμός για ένα χρόνο.
Το όλο πρόγραμμα άρχισε όταν η Rose πέρασε ένα προσωπικό πρόβλημα. Για να ξεπεράσει τον πόνο και τη θλίψη της, αποφάσισε να γίνει εθελόντρια στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί ανακάλυψε γρήγορα ότι το ίδρυμα χρειάζεται υποστήριξη από εθελοντές.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, ίδρυσε έναν σύλλογο για την υποστήριξη μαζί με τους φίλους και τους γνωστούς της, που συμφώνησαν με αυτή την ιδέα.
Ένα χρόνο μετά ήρθαν οι Βerd και Irmvach Busch με την σύζυγό του στη Ρόδο.
Η Rose τους υποδέχθηκε και τους έδειξε το ίδρυμα, τους σύστησε τους συνεργάτες και τους προϊστάμενους στη Ρόδο και πολύ γρήγορα άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από κοινού.
Αναζήτησαν πληροφορίες, σε φορείς και υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου καθώς επίσης και στις διευθύνσεις και στους αρμόδιους του ιδρύματος που τους βοήθησαν να προσφέρουν αυτό που ήθελαν.

Αρχικά απευθύνθηκαν στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε αρχικά. Οι προσπάθειες όμως συνεχιστήκαν και τελικά τα Χριστούγεννα του 2016 ξεκίνησε η συνεργασία αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βοήθεια ήταν συγκεκριμένη και εξειδικευμένη, στο πλαίσιο που από κοινού καθορίστηκε με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι κοπέλες αυτές, συνεχίζουν και προφέρουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς τα δύο τελευταία χρόνια.
Μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» χαρακτήρισαν το έργο τους σπουδαίο και σημείωσαν ότι η συνεργασία τους με τους ελληνικούς φορείς ήταν άψογη. Οι ίδιες ευχήθηκαν να βρεθούν κι άλλοι εθελοντές γι’ αυτές τις ενέργειες και να συνεχιστούν όλα αυτά τα προγράμματα τα οποία προσφέρουν λαμπερά χαμόγελα και ευτυχία στα παιδιά που φιλοξενούνται σε τέτοια ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς