Μανώλης Σαββής: Ας αξιοποιήσουμε πρώτα τους φορείς που έχουμε

Την πάγια πρότασή τους για την αξιοποίηση των φορέων που έχουμε αναφορικά με την ορθή διαχείριση του φράγματος της Απολακκιάς, εκφράζει με σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής.

Ο κ. Μανώλης Σαββής χαρακτηρίζει λανθασμένη την πρόταση του συμπατριώτη μας βουλευτή κου Μάνου Κόνσολα, σε ότι αφορά την δημιουργία νέου φορέα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και καταθέτει τη δική του αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Φίλε Μάνο 
Όχι στην συνεχή δημιουργία νέων φορέων (όπως παραπέμπουμε …σε επιτροπές για να λύσουμε ένα πρόβλημα.
Το θέμα είναι να ενισχύσουμε τους υφιστάμενους να γίνουν αποτελεσματικοί και ορθολογικοί στην διαχείριση μέσων και πόρων.
Γιατί όχι το φράγμα Απολακκιάς στην αρμόδια ΔΕΥΑΡ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 
Επίσης επίτρεψέ μου να σου καταθέσω πρόσφατη παρέμβασή μου στο αναπτυξιακό συνέδριο, σχετική με θέμα που ορθά έθεσες ως προτεραιότητα για παρέμβαση.

Βασική υποδομή που θα κάνει τον πρωτογενή τομέα ικανό να μπει στην οικονομική ζωή ανταγωνιστικά είναι ο αναδασμός στη γεωργική γη και μιλάμε φυσικά για Ρόδο και Κω τουλάχιστον που έχουμε κτηματολόγιο ήδη και ικανό μέγεθος γης αρχικά.

Ειδικά για τη Ρόδο θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σε όλο το νησί μετά τον Αρχάγγελο σε όλη την ενδοχώρα.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΙΔΙΚΤΗΣΙΑ ΓΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΛΠ.

Πλεονέκτημα για την εύκολη ολοκλήρωσή του είναι η ύπαρξη μεγάλης περιουσίας του δημόσιου και εκκλησίας, αλλά διάσπαρτης, δηλαδή έχουμε ήδη 2 ιδιοκτήτες με τεραστία γη στην ιδιοκτησία τους που σήμερα κυρίως την σπαταλάμε και χωρίς να προσθέτουν ανάλογους πόρους στους ιδιοκτήτες τόσο στο δημόσιο όσο και στην εκκλησία, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει πολλαπλάσια στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα …που θα πρέπει να δρομολογηθούν, νομίζω όμως δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τις παθογένειες... εξαγγελίες μεμονωμένων έργων... ικανοποίηση εκλογικής πελατείας κλπ”
Καλή δύναμη».