Το λιμάνι Νισύρου εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Το λιμάνι Νισύρου εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Το λιμάνι Νισύρου εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της ΕΠ.ΣΥ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, δημοσίευσε και ανάρτησε στο διαδίκτυο την απόφαση για την ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου» στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020.

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών/ Δ/νση Λιμενικών Υποδομών προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ και με φυσικό αντικείμενο την κατασκευή νέου μώλου, στον υπάρχοντα λιμένα, με στόχο την προστασία των πλοίων κατά τον ελλιμενισμό αλλά και την δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών σκαφών στο Μανδράκι.

Πρόκειται για μία απόφαση που η υλοποίηση της, θα συνεισφέρει σε όλους τους τομείς της οικονομίας του νησιού. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη βλέποντας να δικαιώνονται οι προσπάθειες τριών χρόνων μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και οι χρονοβόρες διαδικασίες.

Η απόφαση για την ένταξη και στη συνέχεια υλοποίηση του έργου αυτού, υπογραμμίζει την άριστη σχέση του Δήμου μας με την κεντρική εξουσία που για μία ακόμα φορά συνέβαλε τα μέγιστα στην θετική κατάληξη της όλης προσπάθειας.

Η βελτίωση και επέκταση του λιμανιού ήταν στρατηγικός στόχος στον σχεδιασμό ης Δημοτικής Αρχής όπως και η επαναφορά του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού του Αγ. Αντώνη και της Στρογγυλής στην ιδιοκτησία του Δήμου, όπως και η εξασφάλιση της ύδρευσης των χωριών, όπως και η χρήση ΑΠΕ για παραγωγή πόσιμου νερού, όπως η παραχώρηση των Λουτρών Μανδρακίου μέσα από ΣΔΙΤ, όπως η επαναλειτουργία του τελωνείου, όπως και η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, όπως και η εξαίρεση του Δήμου Νισύρου από τις νέες διατάξεις που αφορούν στα λατομεία, όπως και η επισκευή και τσιμεντόστρωση του δρόμου προς το ηφαίστειο που περνά από το Μοναστήρι του Σταυρού, από την ΜΟΜΚΑ.

Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή τους στο νησί από τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα, επιτάχυναν με την αρωγή τους τις διαδικασίες υλοποίησης τους.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ευχαριστεί θερμά τα στελέχη της ΜΟΔ, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Π. Κουρουπλή, τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση και τους συνεργάτες του Δήμου στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"