Απολογήθηκαν άλλοι πέντε για την μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Απολογήθηκαν άλλοι πέντε  για την μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Απολογήθηκαν άλλοι πέντε για την μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 983 ΦΟΡΕΣ

Οι 4 εξ αυτών αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή και αφέθηκαν ελεύθεροι

Συνεχίστηκαν και χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου οι απολογίες άλλων πέντε εμπλεκομένων στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Αρχάγγελο.

Συγκεκριμένα, συμπληρωματική απολογία, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή, έδωσε 30χρονος από τον Αρχάγγελο, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος και βρίσκεται στη φυλακή.

Ο 30χρονος κλήθηκε να δώσει επιπλέον εξηγήσεις για κάποιες νέες τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Πάντως και χθες ο ίδιος είπε ότι είναι τοξικομανής και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Επίσης, χθες την πόρτα της ανακρίτριας πέρασαν 46χρονος κάτοικος Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Τους ίδιους ισχυρισμούς περί τοξικομανίας επεσήμαναν πατέρας και γιος από τον Αρχάγγελο ηλικίας 61 και 34 ετών, οι οποίοι απολογήθηκαν μαζί με τους δικηγόρους τους κ.κ. Μιχάλη Διάκο και Αναστάσιο Διάκο.

Τέλος, για διάθεση μεταξύ χρηστών έκανε λόγο στην απολογία του 41χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος προσήχθη συνοδευόμενος από το δικηγόρο κ. Νικήτα Μπόλκα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του 30χρονου που ήδη είναι στη φυλακή, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως οι απολογίες των εμπλεκομένων (271 στο σύνολό τους) θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα οπότε και θα δώσει εξηγήσεις για ακόμη μία φορά (συμπληρωματική απολογία) ο 51χρονος φερόμενος ως «υπαρχηγός» στην υπόθεση.

Ο 51χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Δήμο Μουτάφη και Στέλιο Κιουρτζή, θα κληθεί να δώσει επιπλέον εξηγήσεις για τις νέες συνομιλίες που έχουν προστεθεί στη δικογραφία.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, καθώς κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»